Webkettő helyett olcsó percdíjak a Szigeten

Szerző: KV Forrás: digibiz.hu

Címkék: Sziget | web2 |

2010.
07.19.
16:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kommunikációs paradicsom címszó alatt ingyen telefont és flottakedvezményt ad a Vodafone a Szigeten fesztiválozóknak. Elvben az early adoptereket kívánják kiszolgálni, de mindössze olcsó percdíjakat kínálnak ingyen net és instant webkettes újítások helyett.

Szigetfone, Sziget InfoSMS és percjegy az egy estés koncertezőknek, kártyás fizetés a kényelmes és biztonságos szigeteléshez - ezeket jelentette be a Vodafone és a Sziget közös sajtótájékoztatóján, hétfőn délután az A38 hajón.

A hetijegyhez ingyen Sziget telefont biztosítanak, a használat feltétele, hogy 2000 Ft-tal feltöltse a fesztiválozó, aki innentől kezdve a többi szigettelefonost 10 Ft-os percdíjjal hívhatja. A külföldiek (németek, hollandok, angolok) percenként 100 Ft-ért indíthatnak hazájukba roaming hívást, sms-t pedig 30 Ft-ért küldhetnek. A napijegyesek is kaphatnak Fesztivál-telefont, de nekik dupláját, 4 ezer Ft-ot kell feltölteniük a használathoz. A készpénzfizetés alternatívája képpen szolgál a Sziget-kártya, ami gyorsítja a sorban állást és biztonságosabbá teszi szórakozást.

Lakatos Péter a Vodafone stratégia-, kommunikációs- és márka vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy várakozásaik szerint a fesztiválozók tömegesen fognak csatlakozni akciójukhoz, ezért a bejáratoknál összesen 40 elárusítóhely áll majd rendelkezésükre. A Vodafone bázispontokon pedig töltött akkumulátorokkal várják majd felhasználóikat, akik lemerült akksijaikat egy mozdulattal töltöttekre cserélhetik.

Noha az akcióban szereplő három, sajátmárkás készülék közül kettő 3G netkapcsolattal is rendelkezik (a Vodafone 845-ön ráadásul Android oprendszer fut) kedvezményes internetfelhasználást nem biztosítanak a készülékek mellé, de Lakatos Péter arról biztosította a digibiz.hu-t, hogy teljes lesz a 3G lefedettség a fesztivál területén, a már megszokott szigetes netsátor mellett pedig egy nagyteljesítményű wifi-routert és asztali gépeket is üzembehelyeznek majd a mobilszolgáltató saját helyszínén.

digibiz.hu
Peti freestyle-javal indult a sajtótájékoztató

Bár a Sziget és a mobilszolgáltató közös közleményük szerint az early adopter réteget igyekeznek becsalogatni akciójukkal, a különböző webkettes, például helyszínmegosztó szolgáltatásoknak továbbra sem szentelnek különösebb figyelmet a szervezők. Hiába vetették fel többen is a Balaton Sound után, hogy mennyire praktikus lenne, ha Foursquaren vagy a Gowallan előre létrehozott helyszínekkel várnák az erre nyitott fesztiválozókat, akik a hangos zene miatt telefonon csak nehezen, illetve nyilván nem minden ismerősüknek egyszerre tudják bejelenteni, hogy épp melyik sátorban tartózkodnak.

Gerendai Károly tőlünk hallott először az eféle lehetőségről és bár jó ötletnek tartja, nem ígéri, hogy az idei Sziget-fesztiválon különösebb figyelmet fordítanának az ügyre. Összességében tehát a Sziget és a Vodafone együttműködése nem szól többről, mint hogy kvázi közös flottába léptetik a fesztiválozókat, akik egyébként nem csak a fesztivál után, év végéig beszélhetnek egymással kedvezményes percdíjakon.

Új fizetési rendszer

További újítás a fesztiválon bevezetésre kerülő micropayment szolgáltatás, ami azoknak lehet hasznos, akik csak bizonyos koncertekre látogatnának ki a Szigetre, ők a mobil parkoláshoz hasonló szisztéma szerint, perc-alapon, csúcsidőben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb időszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként.

A szervezők egy új elektronikus fizetési módszert visznek ki a Balaton Sound után a Sziget fesztiválra is. Készpénz helyett egy dedikált RFID-alapú kártyával lehet fizetni a fesztivál területén, igaz egyelőre csak tesztjelleggel, körülbelül 100 kasszánál. A Metapay nevű megoldás idén mutatkozott be a Balaton Soundon. A definíció értelmében ezt egy meghatározott időintervallumban, meghatározott kereskedelmi egységekben, meghatározott termékekre lehet “beváltani". A feltöltés egyelőre csak készpénz irányból indulhatott, tehát a feltöltési pontokon kell pénzt adni, és abból beállítják az egyenleget. A Sziget Fesztiválon már lesznek automaták is, amiket szintén készpénzzel kell etetni, de a jövőben elképzelhető, hogy az egyenlegünket átutalással vagy bankkártyával is fel lehet majd tölteni - írja a HWSW.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés