Szárnyalnak a Google bevételei

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
10.14.
10:41

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google legutóbbi negyedéves bevétele túlszárnyalta a legtöbb szakértői várakozást, a keresőóriás a válság ellenére növekszik.

A harmadik negyedév eredményei hatására a Google részvényei több mint 6%-os növekedést mutattak a bejelentést követő órákban. A vállalat elmondta, hogy 2585 dolgozót vettek fel az elmúlt három hónapban, így összesen több mint 31 ezer ember munkálkodik a sikeren. A Google vezérigazgatója, Larry Page szerint viszont a dolgozói létszám bővülése kezelhető mértékű és a lezárt negyedévben nagyrészt pályakezdő diplomásoknak volt betudható a növekedés.

A befektetők hajlandóak voltak félretenni az növekvő költségekkel járó aggályaikat és nem csak a kereső hirdetésre fóluszáltak, hanem új mobil, display és videó hirdetési rendszerként is számottevő jövedelemre tett szert a vállalat.

A mobilhirdetésekből származó bevétel több mint 2,5 milliárd dollár volt éves szinten, azaz mintegy 7 százalékot növekedett a bruttó bevétel az elmúlt negyedévben. A legutóbbi adatok szerint 28%-kal növekedett a fizetett kattintások száma, ami a vártnál jóval magasabb.

A Google nettó - a partner cégeknek való kifizetések levonását követően számított - bevételei az adott időszakban az egy évvel ezelőttihez képest 37 százalékkal, 7,51 milliárd dollárra nőttek (elemzők 7,22 milliárdot vártak). Eközben a nettó profit részvényenként elérte a 9,72 dollárt, csaknem egy egész dollárral haladva meg az elemzők várakozásait, ami 8,74 dollár volt.

Az európai gazdaság gyengülése ellenére a Google 2,730 milliárd dolláros adózás utáni nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben, 26 százalékos növekedést érve el az előző év hasonló időszakához viszonyítva.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés