Szárnyalnak a Google bevételei

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
10.14.
10:41

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google legutóbbi negyedéves bevétele túlszárnyalta a legtöbb szakértői várakozást, a keresőóriás a válság ellenére növekszik.

A harmadik negyedév eredményei hatására a Google részvényei több mint 6%-os növekedést mutattak a bejelentést követő órákban. A vállalat elmondta, hogy 2585 dolgozót vettek fel az elmúlt három hónapban, így összesen több mint 31 ezer ember munkálkodik a sikeren. A Google vezérigazgatója, Larry Page szerint viszont a dolgozói létszám bővülése kezelhető mértékű és a lezárt negyedévben nagyrészt pályakezdő diplomásoknak volt betudható a növekedés.

A befektetők hajlandóak voltak félretenni az növekvő költségekkel járó aggályaikat és nem csak a kereső hirdetésre fóluszáltak, hanem új mobil, display és videó hirdetési rendszerként is számottevő jövedelemre tett szert a vállalat.

A mobilhirdetésekből származó bevétel több mint 2,5 milliárd dollár volt éves szinten, azaz mintegy 7 százalékot növekedett a bruttó bevétel az elmúlt negyedévben. A legutóbbi adatok szerint 28%-kal növekedett a fizetett kattintások száma, ami a vártnál jóval magasabb.

A Google nettó - a partner cégeknek való kifizetések levonását követően számított - bevételei az adott időszakban az egy évvel ezelőttihez képest 37 százalékkal, 7,51 milliárd dollárra nőttek (elemzők 7,22 milliárdot vártak). Eközben a nettó profit részvényenként elérte a 9,72 dollárt, csaknem egy egész dollárral haladva meg az elemzők várakozásait, ami 8,74 dollár volt.

Az európai gazdaság gyengülése ellenére a Google 2,730 milliárd dolláros adózás utáni nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben, 26 százalékos növekedést érve el az előző év hasonló időszakához viszonyítva.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés