Szárnyal az online jegyrendszer-szolgáltató

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: jegy; internet; online; Eventbrite

2011.
05.19.
12:18

3 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

50 millió dolláros kockázati tőkeinjekciót szerzett az Eventbrite nevű online jegyárusító startup, amely idén akár meg is duplázhatja forgalmát.

A San Franciscói cég, amelynek szolgáltatása Magyarországról is elérhető, rendezvényszervezőknek segít abban, hogy online regisztrációs felületet nyújt és online elkészíti a jegyeket, amelyeket a résztvevők otthon kinyomtathatnak és azzal ékezhetnek a rendezvényre (hasonlóan például a hazai online színházjegy szolgáltatások megoldásaihoz).
 
Alig 8 hónappal ezelőtt bíztak rájuk egy 20 millió dolláros összeget, így ezzel a mostani invesztálással a cég tőkéje már megközelítőleg 80 millió. Mostanáig az Eventbrite több mint 120 000 szervezőnek segített nagyjából félmillió esemény lebonyolításában 150 országban. Összesen körülbelül 10 millióan vásároltak jegyeket az Eventbrite-on keresztül. Tavaly bruttó 207 millió dolláros forgalmat produkáltak, ami idén félmilliárdra is nőhet.

Az alapítók, Kevin és Julia Hartz elmondása szerint a befolyó összegeket fejlesztésekre, a működési terület kiterjesztésére és nagyobb események szervezésére fogják fordítani. Tavaly kezdtek közösen dolgozni a Facebookkal, ami erős integrációt jelent a közösségi hálózatba, és ami mostanra több forgalmat hoz nekik, mint a Google.

    
3 hozzászólás 

2011.
05.23.
12:47

digibiz.hu
Teljesen jogos, felületesek voltunk, köszönjük az észrevételt!

3

2011.
05.23.
11:49

Kitzinger
A Series E pedig nem egy Tiger Globalhoz kapcsolódó befektetési (befektetői) kör. A kockázati tökebefektetéseket betűvel vagy számmal jelölik aszerint, hogy hányadik körben, milyen célra, milyen életciklusban álló cég kapja. Az E az ötödik kör, már szinte nem is kockázati tőke.

2

2011.
05.23.
10:59

Kitzinger
az nem eventbride, hanem eventbrite

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés