Az online kereskedelem legnagyobb nyertese az Amazon.com

Szerző: digibiz Forrás: emoney.allthingsd.com / digibiz.hu

Címkék: e-kereskedelem | Amazon.com | karácsony

2010.
12.07.
10:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem csak a Cyber Monday elnevezésű hétfői nap kereskedelmi forgalma volt kiugróan magas, hanem az egész előző hét túlszárnyalta az előzetes elvárásokat. Sokkal többet költenek az amerikaiak az idei karácsonyt megelőző időszakban mint tavaly. Azon viszont kevesebben lepődtek meg, hogy az online kereskedelem legnagyobb nyertese az Amazon.com.

A karácsonyi ünnepek időszakának első 33 napján az e-kereskedelemben elköltött pénz Amerikában elérte a 16 milliárd 800 millió dollárt. Ez 12 százalékkal haladta meg az előző év ugyanezen időszakát.

ComScore.comA ComScore adatai alapján csak az elmúlt hét négy napján több mint 800 millió dollárt költöttek, a Cyber Monday-nek nevezett hétfőn pedig rekord mennyiségű 1 milliárd 28 millió dolláros forgalmat bonyolítottak a kereskedők.Korábban megírtuk, hogy ez az eredmény minden előzetes elvárást túlszárnyalt. Noha a hálaadás napi hétvégét követő Cyber Monday egyébként már tavaly is rekordokat döntött, az idei eredmény azonban ezt is meghaladja 16 százalékkal.

Múlt hét kedden 911 millió dollár cserélt gazdát, ezzel pedig a harmadik legforgalmasabb nap lett, míg a szerda és a csütörtök 868 millió dollárral illetve 850 millió dollárral zárta  a napot.Kétség kívül az elmúlt hét legnagyobb nyertese az Amazon.com. A legjobb 25 online kereskedő 20 százalékkal több üzletet bonyolított mint előző év novemberében. Mindezzel együtt az ünnepi szezon elején tapasztalható rekordeladások jól bizonyítják, hogy a tengerentúli e-kereskedelem számára sikeresen zajlik az idei év, ami hazánkban ugyan közel sem tapasztalható ugyanilyen egyértelműen, mindenesetre bizakodásra adhat okot.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés