Perlik az Apple-t és a Google-t

Szerző: digibiz Forrás: hvg.hu

Címkék: per | Facebook | Google | Microsoft | Apple

2010.
08.30.
09:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Paul Allen, a Microsoft egyik alapítójának cége tizenegy nagy IT céget perel be. Erre a lépésre azért szánták rá magukat, mert szerintük találmányaikat jogsértő módon használja többek közt az Apple, a Google, és a Facebook is. Az említett cégek bejelentették, hogy felveszik a kesztyűt Allen-nel szemben.

A keresetet egy seattle-i bíróságon adták be, az AOL, az Apple, az eBay, a Facebook, a Google, a Netflix, az Office Depot, az OfficeMax, a Staples, a Yahoo és a Google YouTube-ja ellen - írta a hvg.hu a brit Telegraph nyomán. Az AOL-t, az Apple-t, a Google-t és a Yahoo-t egyaránt négy találmányi jog megsértésével támadta meg Allen cége. A Facebook ellen viszont csak egy okból emelt kifogást az Interval Research (IR), pontosabban az e cég nevében fellépő Interval Licensing (IL), amely szintén Paul Allen tulajdonában van.

Paul Allen reakciók

www.telegraph.co.ukA Google szerencsétlennek nevezte Allen keresetét. A Google-nak azért nem tetszik az ötlet, mert "Amerika leginnovatívabb cégei ellen nem a piacon, hanem a bírósági termekben igyekeznek versenyezni". A Facebook érdemtelennek tartja a keresetet, és azt állította: küzdeni fognak ellene. Paul Allen szóvivője, David Postman viszont éppen a Facebook válaszára reagálva mondhatta a brit Telegraphnak: éppen az Interval Research kutatásokra és innovációra fordított beruházásait szeretnék megvédeni a mostani perrel.

Szabadalmi jogokért folyik a harc

Az IR-nél 1992 és 2000 között kidolgozott találmányok jogai átszálltak Allen másik cégére, az Interval Licensingre. Az IL jelenleg 300 találmány jogaival rendelkezik, ezek közül a mostani perben négy érintett. A most a perben szereplő találmányi jogok többek között az audiovizuális adatok böngészéséhez kapcsolódnak, illetve a felhasználók értesítésére ("alert") vonatkozik az őket érdeklő témákban.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés