Stagnál az új vezetős Yahoo

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Yahoo

2012.
07.18.
16:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Stagnál a Yahoo második negyedéves jelentése szerint. A héten kinevezett Marissa Mayer számára komoly kihívást jelentenek a cég vegyes eredményei. A vállalat állítja, hogy a második negyedévi bevételekkel sikerült felülmúlni az előzetes várakozásokat, azonban továbbra is küzd, hogy bebizonyítsa, megállja a helyét a hirdetési piacon.

A Yahoo 2009-es keresési megállapodása a Microsofttal továbbra is alul teljesít - árulta el a konferencián Tim Morse, a Yahoo pénzügyi igazgatója, aki az új vezető helyett értékelte a negyedéves eredményeket. Mayernek nem lesz könnyű dolga a Yahoo élén, hiszen Scott Thompsontól egy, a tavalyi évhez képest igencsak stagnáló vállalatot vett át.
 
A csoport bevételei 1%-ot zuhantak 1,2 milliárd dollárra, ám az online display hirdetések szerény javulást mutattak, ami ellensúlyozza a kereső motor hirdetések csökkenését. 
 
A részvényenkénti bevétel 2 százalékot emelkedett - az előző év azonos időszakához képest - 18 centre nőtt három hónap alatt június 30-ig. 

Az átszervezési költségek 129 millió dollárra rúgtak negyed év alatt, amely így 190 millió dollárról 54,8 millióra csökkentette a Yahoo bevételét, és 4 százalékkal a készpénz állományát 2,4 milliárd dollárra. 
 
Morse szerint az elkövetkező hónapokban növelni kell a belső hatékonyságot és csökkenteni a beruházásokat a talpra állás érdekében. 
 
A Yahoo részvények 0,6 százalékot emelkedtek a tegnap délutáni órákban a New York-i tőzsdén, így 15,69 dolláron állt. Mivel az új vezérigazgató eddig nem tárgyalt Morse-zal, nem lehet tudni, milyen irányba fog lépéseket tenni a vállalat, azonban várhatóan fellendíti majd az Olimpia és az amerikai elnök választás, és az Alibaba részesedés felének értékesítése is jól halad. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés