Spam könyv ellen az Amazonon

Szerző: digibiz Forrás: PCWorld.com

Címkék: Amazon | Kindle

2011.
06.20.
09:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon Kindle e-könyv áruházát ellepték a spam-ek, ami nem csak a vásárlóknak rossz hír, de a jogos szerzőknek is.

A spam-ek terjesztőinek azért van könnyű dolguk, mert a saját kiadásokat nagyon könnyű feltölteni az áruházba, bárki megcsinálhatja. A szakértők szerint erre a problémára az egyik megoldás az lehetne, ha megfizettetnék a saját kiadású e-könyvek feltöltését. Ezzel drasztikusan csökkenhetne a spam-ek száma, akár már egy tíz dolláros ár is elegendő lenne, és ezzel az igazi írókat sem terhelnék nagyon.

A spammer-ek két taktikát használnak. Az egyik az, hogy egy szabadon elérhető program segítségével naponta 10-20 könyvet tudnak feltenni az Amazonra úgy, hogy egy véletlenszerű weboldalról kiszedik a tartalmat, majd feltöltik azt az áruházba egy új borítóval. A másik népszerű spam, ha egy már sikeres e-könyvet új író neve alatt jelentetnek meg. Sok szerző lepődött meg, amikor könyvét új címen és névvel találták meg a webáruházban.

Az Amazon belső jóváhagyási folyamata által egy új könyv nagyjából 48 óra alatt kikerülhet az áruházba, ami méginkább megkönnyíti a hamis alkotók dolgát. A Kindle Singles áruházba azonban akár 2 hét is lehet az átfutási idő, itt jobban átnézik a tartalmakat, ez az egyik dolog amivel az Amazon védekezni tud.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés