Sikerrel indul el a Megaupload utódja

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Kim Dotcom | Megaupload | Mega

2013.
01.21.
12:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az internetes nagyágyú, Kim Dotcom vasárnap eldicsekedett, hogy az új fájlmegosztó szolgáltatása, a Mega, a leggyorsabban növekvő startup a történelemben.

A német származású vállalkozó ellen korábban támadást indítottak az amerikai ügyészek, mert az oldal elődje, a Megaupload, a jogellenes letöltések fellegvára volt, ezért a férfi most is házi őrizetben van. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy január 19-én elindítsa a drag and drop alapú felhőszolgáltatást. 

"Soha nem láttam még ehhez foghatót. Kicsit PR-eztem és felhívtam rá a figyelmet, ami biztosan segített a népszerűségben. Azonban 250 ezer felhasználó regisztrált az első két órában. Ez hatalmas szám. Nem ismerek még egy startupot, ami ilyen sikert tudott volna elkönyvelni." - mondta Dotcom a sajtótájékoztatón.

Az indítást követő 14 órán belül több mint egymillió látogatást regisztrált az oldal, több mint 500 ezren fel is iratkoztak az ingyenes 50GB felhő alapú adattároló szolgáltatásra. 

Az újdonság egyébként éppen egy évvel azután indult, hogy elődje megszűnt és Dotcomnál házkutatást tartott a hatóság. A korábbi tapasztalatokból tanulva újdonság a Mega esetében, hogy minden feltöltött anyag titkos, így a rendszer nem vállal felelősséget az elhelyezett adatokért. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés