Sikerre van ítélve a Facebook levelező rendszere

Szerző: Berényi Konrád Forrás: Onlinemarketing.blog.hu

Címkék: Facebook | email

2010.
11.16.
14:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Te megbízol a Facebook-ban? Rá mered bízni a levelezésed? Vagy az jobb helyen vagy a Google-nél? Na, kb. ez volt az első reakció arra, hogy a Facebook "feltalálta" a Google wave-et, és a "véletlenül milliárdos" Zuckerberg bejelentette a Facebook legújabb fejlesztését.

Az elkövetkező napokban majd jó sokan meg fogják írni, hogy mi is ez pontosan és mire is jó, így elsőre úgy tűnik, nem találták föl a kanálban a mélyedést, de jól integrálták a már használt és megszokott eszközöket.

Érdekes, hogy az e-mail használattal kapcsolatban a legaktívabb netes felhasználók, vagyis a tinik, azt szokták mondani, azért nem használják, mert az nekik lassú. A chat, a facebook fal (és a Twitter) sokkal pörgőbb, azonnalibb, és nem is annyira formalizált. Nos, ha ehhez hozzátesszük, hogy az igazán aktív Facebook felhasználók a tinik körül kerülnek ki, akkor azt hiszem, ez a social inbox sikerre van ítélve. Főleg, ismerve a Facebook-ot, nem fognak óvatoskodni meg "lab"-ozni, mint a Google, hanem eszi-nemeszi, odatolják mindenkinek.

Az a mindenki meg jelenleg olyan 500 millió felhasználó.

És akkor most visszatértünk az elejére: rábíznád-e az üzleti leveleidet a privacy területén kimondottan gyengén teljesítő Facebook-ra? Rábíznád-e a leveleidet egy olyan szolgáltatóra, amelyik szinte szó nélkül törölheti a teljes nála lévő identitásodat?

A Facebook új szolgáltatása nem több, mint a meglévő tudásának az ügyes és logikus összegyúrása. Sikerre van ítélve, de nem fog szerintem semmit megreformálni. Jó lesz, de ettől még ha nemcsak szórakozásra használjuk a netet, máshol is fent kell tartanunk mailboxot és egyéb szolgáltatásokat.

Így lesz egészséges. Nem adhatunk egy szolgáltatónak sem kétharmadot.

A bejegyzés írója Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés