Sikeres negyedévet zárt a Google

Szerző: digibiz Forrás: digibiz

Címkék: Google

2012.
04.13.
15:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google bejelentette 2012 első negyedévés eredményét, amely a vártnál jobbra sikeredett. Annak érdekében, hogy a cég irányítása az alapítók kezében maradjon, új szavati jogot nem biztosító részvényre cserélik a meglévő papírokat. A kattintások ára ugyanakkor zuhan és a Google+ sem szerepel jól.

Bár részvényenként 8,51 dollár bevételt jósoltak a Google-nek, a vállalat 8,75 dolláros bevételről számolt be. Jóval felülmúlta így az előre elvárt 8,15 milliárd dollár bevételt az első negyedévre, ugyanis 10,65 milliárdra tettek szert, ebből 2,9 milliárd dollár a nettó nyereség. A cég robbanásszerű fejlődését jelzi, hogy egy évvel ezelőtt ez utóbbi összeg még "mindössze" 1,8 milliád dollár volt.

A vállalat azt is bejelentette, hogy egy új típusú részvényt fog kibocsátani, egy korábbi részvényért két új részvényt kapnak a részvényesek, az új részvények azonban nem járnak szavazati joggal. A részvény C listás lesz a NASDAQ-on, csakúgy mint a Google eredeti papírja. A szavazati jogok 56,7%-a egyébként Larry page és Sergej Brin tulajdonában van. A szokatlan megoldás mögött a szakértők az állhat, hogy a két tulajdonos igyekszik megvédeni többségi tulajdonát mindennemű ellenséges felvásárlással szemben. A Google egyelőre nem követi az Apple példáját, nem fizet osztalékot.

Továbbra is a kattintás alapú hirdetési bevételek adják a Google bevételeinek döntő hányadát. Az első negyedévben tovább folytatódott az átkattintások átlagos árának csökkenése, míg az előző negyedévben 8%-kal, idén 12%-kal csökkent az átkattintásokért fizetendő összeg. Ezt azonban jelentősen kompenzálja a fizetett átkattintások számának növekedése, amely 39%-kal növekedett a Bloomberg adatai szerint.

A Google+ viszint továbbra is csalódást keltő eredményt mutat, egy átlagos felhasználó mindössze 3,3 percet tartózkodott január folyamán az oldalon, addig a Facebookon 7 órát töltötek a látogatók.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés