Segít-e az új felület a haldokló iWiW-en?

Szerző: Berényi Konrád Forrás: Onlinemarketing.blog.hu

Címkék: iWiW | Facebook

2010.
12.17.
12:15

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az iwiw-et az internettel foglalkozó környezetem temeti. Az iwiw mára nem hype-os, halott cucc, felejtős, ennyi volt, kapu becsuk, ágyő, viszlát, és kösz a halakat. Az iwiw helyett itt a Facebook, az a király, az a cool, az a jó, az kell nekünk, az a divat.

Amúgy az iwiw köszöni szépen, jól van. Van olyan napi 1,2 - 1,3 millió egyedi látogatója, vagyis ennyi ember szokott naponta belépni. Van az iwiw-en 80 millió kép, ezzel ez a legnagyobb hazai képmegosztó szolgáltatás is. Ráadásul az iwiw olyan értelemben is működik, hogy láthatóan fejlesztik: az elmúlt fél évben sorba jöttek ki az olyan szolgáltatások, amik... amik kellettek volna 3 évvel ezelőtt, mert az elmúlt egy év egyértelműen a követés volt: lassan tud annyit az iwiw, amennyi minimum elvárható 2010-ben egy közösségi média szolgáltatástól.

A baj az, hogy pár nap, és 2011-et írunk.

De addig még december 17-e új nap lesz az iwiw-nek: kap egy teljesen új gúnyát. Igaz, kedves fent említett barátaim szerint ez kb. annyit ér, mintha a Titanic fedélzetén átrendeznénk a székeket...

De az új felület tényleg jobb lesz: szebb, áramvonalasabb, és ami a lényeg, sokkal használhatóbb. A használhatóság alatt azt értem, hogy láthatóan kellően rugalmas, nagyon jól fogja tudni kezelni azokat az elvárható bővítéseket, amik a jövőben lesznek.

Az iwiw fejlesztői ugyanis nem dőlnek hátra. Sőt, pontosan tudják: amit most csinálnak, az a legjobb esetben arra lesz elég, hogy megállítsák (de legalábbis lassítsák) az elvándorlást az iwiw-ről. Tehát letudják a kötelező gyakorlatokat és ezzel igyekeznek időt nyerni a továbblépésre. Ami továbblépés nagyon hamar várható, január végére ígérik az újabb funkcionális változásokat, ráadásul olyanokat, amiket már nagyon várok: állítólag nyitottabb lesz kifelé az iwiw. És ez nagyon jó.

Persze, egy mai háttérbeszélgetésen az is kiderült, hogy sok dolog nem fog hamar változni. A nekem nagyon fontos üzleti jellegű megoldások majd talán 3-4 hónap múlva fognak érezhetően a jelenlegi pontról elmozdulni. Egyébként hasznosak az ilyen beszélgetések: amikor megemlítettem, hogy a legnagyobb baj az iwiw klubokkal, hogy nem lehet azokra kívülről hivatkozni, akkor derült ki, hogy de lehet, lehet neki dedikált url (vagyis valami iwiw.hu/klubnév forma). Hogy hogyan? Kérvényezni kell... (Nem röhög!)

Jó, hát az iwiw egy igazi tengerjáró hajó, ami nagyon lassan tud reagálni a változásokra, na. És most pár évig elég rossz irányba haladt, de a fordulás sem egyszerű. És csak reménykedni tudnak az Origóban, hogy az új irány sikeres lesz, és nem egy még nagyobb jéghegy felé tartanak.

Mindenesetre az iwiw él. És ez egyelőre így is fog maradni. A hazai közösségi média piac úgyis hozott már egy vezéráldozatot: a myvip gyakorlatilag beleállt a földbe.

A bejegyzés írója Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője. 
    
2 hozzászólás 

2010.
12.23.
19:10

LunaLuna
szörnyű, és idegesítően lassú. már töröltem magam, és rengeteg ismerősöm is.

2

2010.
12.17.
20:10

Horváth Júlia
Szörnyű lett.
Én is ott fogom hagyni. Lassú, átláthatatlan, felesleges volt belepiszkálni.
Kár érte.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés