MilTube: Közösségi videómegosztót kapott az amerikai hadsereg

Szerző: digibiz Forrás: techline.hu

Címkék: katona | Google | YouTube | MilTech

2010.
11.26.
12:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amerikai Védelmi Minisztérium nem harcol tovább a katonák videómegosztó szokása ellen, inkább ellenőrzött mederbe tereli azt. A MilTube nevű portálra keresztül a hadsereg tűzfalain keresztül nézhető videókat tölthetnek fel, a rendszer zárt, így a nagyközönség nem láthatja a felvételeket.

Az amerikai katonák mindig is készítettek videókat a magukról vagy a háborúkról, és azokat feltöltötték a YouTube-ra, amit bárki megnézhetett egészen addig amíg a Google, vagy a DOD (Department of Defense), vagyis az USA Védelmi Minisztériuma el nem távolította. Éppen ezért tilos a katonáknak és kormányzati képviselőknek a Facebook és a Twitter használata, valamit a YouTube-ra videó feltöltése - írja a Techline.hu.

MilTechA tiltások ellenére nem lehet megakadályozni, hogy a katonák képeket vagy videókat töltsenek fel a közösségi portálokra, videómegosztókra, ezért a DOD más módszerhez nyúlt: inkább teret adnak ennek a dolognak, de ellenőrzött keretek közt. Novembertől a hadsereg tagjai a már amúgy is jelentős amerikai "military" webkettő hálózat legújabb szolgáltatását, a MilTube nevű portált használhatják videóik megosztásához. (MilBook, MilWiki, és MilBlog már eddig is volt). A megoldás előnye, hogy a zárt, csak a hadsereg tűzfalain keresztül nézhető videomegosztóra korlátozás nélkül rakhatnak anyagokat, hiszen a nagyközönség nem látja a videókat.  A katonák viszont egymás között mindent megoszthatnak, oktatási céllal vagy akár poénból - ráadásul nem fenyegeti a dolog a nemzetbiztonságot és a haditikokat sem, ellentétben a Youtube-ra kirakott videókkal (amit ugyebár a terroristák is nézhetnek).

A videómegosztót - akárcsak a többi, a hadsereg számára készült szolgáltatást - az USA hadseregének hivatalos webfejlesztője, a MilTech készítette. Persze, nem biztos, hogy ez teljes egészében megoldja a problémát, hiszen sokszor a feltöltő célja nem az, hogy társaival megossza a felvételt, hanem inkább a külvilággal.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés