MilTube: Közösségi videómegosztót kapott az amerikai hadsereg

Szerző: digibiz Forrás: techline.hu

Címkék: katona | Google | YouTube | MilTech

2010.
11.26.
12:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amerikai Védelmi Minisztérium nem harcol tovább a katonák videómegosztó szokása ellen, inkább ellenőrzött mederbe tereli azt. A MilTube nevű portálra keresztül a hadsereg tűzfalain keresztül nézhető videókat tölthetnek fel, a rendszer zárt, így a nagyközönség nem láthatja a felvételeket.

Az amerikai katonák mindig is készítettek videókat a magukról vagy a háborúkról, és azokat feltöltötték a YouTube-ra, amit bárki megnézhetett egészen addig amíg a Google, vagy a DOD (Department of Defense), vagyis az USA Védelmi Minisztériuma el nem távolította. Éppen ezért tilos a katonáknak és kormányzati képviselőknek a Facebook és a Twitter használata, valamit a YouTube-ra videó feltöltése - írja a Techline.hu.

MilTechA tiltások ellenére nem lehet megakadályozni, hogy a katonák képeket vagy videókat töltsenek fel a közösségi portálokra, videómegosztókra, ezért a DOD más módszerhez nyúlt: inkább teret adnak ennek a dolognak, de ellenőrzött keretek közt. Novembertől a hadsereg tagjai a már amúgy is jelentős amerikai "military" webkettő hálózat legújabb szolgáltatását, a MilTube nevű portált használhatják videóik megosztásához. (MilBook, MilWiki, és MilBlog már eddig is volt). A megoldás előnye, hogy a zárt, csak a hadsereg tűzfalain keresztül nézhető videomegosztóra korlátozás nélkül rakhatnak anyagokat, hiszen a nagyközönség nem látja a videókat.  A katonák viszont egymás között mindent megoszthatnak, oktatási céllal vagy akár poénból - ráadásul nem fenyegeti a dolog a nemzetbiztonságot és a haditikokat sem, ellentétben a Youtube-ra kirakott videókkal (amit ugyebár a terroristák is nézhetnek).

A videómegosztót - akárcsak a többi, a hadsereg számára készült szolgáltatást - az USA hadseregének hivatalos webfejlesztője, a MilTech készítette. Persze, nem biztos, hogy ez teljes egészében megoldja a problémát, hiszen sokszor a feltöltő célja nem az, hogy társaival megossza a felvételt, hanem inkább a külvilággal.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés