Saját feketelistánk lehet a Google-ön

Szerző: digibiz Forrás: Wired.com

Címkék: Google

2011.
03.16.
10:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan sokkal könnyebben elkerülhetjük a számunkra zavaró oldalakat, ha a Google-ön keresünk. A cég ugyanis egy olyan újítást vezet be, amivel a felhasználók feketelistára tehetik a nem kívánt tartalmakat, így a találatok között azok nem jelennek meg.

A fejlesztés, ami a Chrome új verziójának egy bővítményén alapszik, először az angol nyelvű felhasználók számára lesz elérhető csütörtöktől. A Google figyelembe vette az internetezők igényeit arra, hogy minél hasznosabb linkeket kapjanak kereséskor. Erre irányultak a cég legutóbbi változtatásai is a keresési algoritmusban, amivel az értéktelen tartalmakat szűrik meg. Ezt a lépést sokan kritizálták, mert sok nagy portál hátrányos helyzetbe került miatta, viszont például a Demand Media előnyhöz jutott vele.

Nem a Google az első aki ilyen ötlettel állt elő, hiszen például a Blekkonál, vagy a DuckDuckGo oldalán is találunk hasonló találatszűrési lehetőséget. A Google fejlesztői szerint ez egy fontos újítás, ami jobb felhasználói élményt biztosít és személyre szabottabbá teszi a keresőt. Ezáltal a későbbiekben mindenki számára változhatnak a találatok, bár még azt mondják, nem fogják beleszámítani a találati listába azt, hogy melyek azok az oldalak amiket a legtöbb ember blokkol.

A felhasználók bármikor megváltoztathatják azt, melyik oldalakat blokkolják, így azok később újra megjelenhetnek az eredmények között. Arra viszont egyelőre nem lesz lehetőség, hogy mások tiltólistáit importáljuk. A későbbiekben más nyelvű verzióknál is elérhetővé teszik majd ezt a fejlesztést, ahogy a Google.com-on kívüli, de a cég keresőmotorját használó oldalakon is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés