Saját feketelistánk lehet a Google-ön

Szerző: digibiz Forrás: Wired.com

Címkék: Google

2011.
03.16.
10:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan sokkal könnyebben elkerülhetjük a számunkra zavaró oldalakat, ha a Google-ön keresünk. A cég ugyanis egy olyan újítást vezet be, amivel a felhasználók feketelistára tehetik a nem kívánt tartalmakat, így a találatok között azok nem jelennek meg.

A fejlesztés, ami a Chrome új verziójának egy bővítményén alapszik, először az angol nyelvű felhasználók számára lesz elérhető csütörtöktől. A Google figyelembe vette az internetezők igényeit arra, hogy minél hasznosabb linkeket kapjanak kereséskor. Erre irányultak a cég legutóbbi változtatásai is a keresési algoritmusban, amivel az értéktelen tartalmakat szűrik meg. Ezt a lépést sokan kritizálták, mert sok nagy portál hátrányos helyzetbe került miatta, viszont például a Demand Media előnyhöz jutott vele.

Nem a Google az első aki ilyen ötlettel állt elő, hiszen például a Blekkonál, vagy a DuckDuckGo oldalán is találunk hasonló találatszűrési lehetőséget. A Google fejlesztői szerint ez egy fontos újítás, ami jobb felhasználói élményt biztosít és személyre szabottabbá teszi a keresőt. Ezáltal a későbbiekben mindenki számára változhatnak a találatok, bár még azt mondják, nem fogják beleszámítani a találati listába azt, hogy melyek azok az oldalak amiket a legtöbb ember blokkol.

A felhasználók bármikor megváltoztathatják azt, melyik oldalakat blokkolják, így azok később újra megjelenhetnek az eredmények között. Arra viszont egyelőre nem lesz lehetőség, hogy mások tiltólistáit importáljuk. A későbbiekben más nyelvű verzióknál is elérhetővé teszik majd ezt a fejlesztést, ahogy a Google.com-on kívüli, de a cég keresőmotorját használó oldalakon is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés