Könyörtelen amnézia

Szerző: blogger Forrás: a hang

Címkék: digibiz blog | Ringier | Axel Springer

2010.
03.27.
19:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nincs kikövezve még az út a Ringier és az Axel Springer kelet-európai olvasztótégelyéhez. Mondhatni őserdei viszonyok uralkodnak a vágyott egyesüléshez vezető csapáson. Ahogy múlnak a napok a bejelentés óta, úgy szaporodnak a mindennapi kérdőjelek. A lényeg azonban tiszta, mint a frissen esett hó.

Régiónk médiapiacának lassan, de bizonyosan töpörödő szegmensében felkavarodott az állóvíz. A válságban lévő, nyomtatott lapokat kiadó mamutok közül kettő most még egyszer utoljára nagyot alakít: nászra lép, hogy egymásba kapaszkodva élve érhesse meg századunk második évtizedének a végét.

A digitális világ nemcsak a zeneipart forgatta fel fenekestül. Nemcsak a "hagyományos lemezkiadó, forgalmazó, zenefogyasztó" szemkápráztató szerkezetét döntötte romba egyetlen évtized alatt, hanem belemart a média minden szegmensébe, de legmélyebbre talán a nyomtatott lapok szeletébe vájta pengeéles fogait. Hagyományosnak mondható multis-korporációs reakció a körülmények zordabbá válásakor az erőfölény növelésére való törekvés - bármi áron.

A média világa azonban ma már egyre inkább tesz a tradíciókra, pontosabban azzal van baj, akiért az egész van: a médiafogyasztó nem hajlandó emlékezni, miként vette magához a mindennapi szellemi betevőjét akárcsak öt évvel ezelőtt. Könyörtelen az amnézia és járványszerűen terjed. Lehetne úgy is, hogy a menedzsment kitalál valami újat és jót. Vagy hallgat olyanokra, akik tudnak valami újat és jót. Vagy például felismeri időben, hogy mindent örökre megváltoztat az új valami, ami így aztán mégsem csupán egy felejtésre méltó kitérő. Két hatalmas szervezet hatol egymásba hamarosan (a kéj kizárva) - az üzleti kényszer nagy úr.

(Tényleg csak zárójeles megjegyzést érdemel az az apró körülmény, hogy a helyi szabad verseny védelmezőinek is lesz még ehhez néhány szavuk. A mi kis hungarian pocsolyánkban némi változás várható: jobboldali kormány váltja a baloldalit. És a jobboldali médiatulajdonosok számára most jönne el a kánaán. Hm. Nem lepne meg, ha az új GVH elgördíthetetlen akadályt állítana a nászra igyekvők útjába.)

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés