Rekordot döntöttek az online hirdetések

Szerző: digibiz Forrás: emarketer.com

Címkék: internet | online hirdetés

2011.
01.05.
16:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Rohamosan növekszik az online hirdetések piaca. Tavaly évvégén minden eddiginél többet költöttek internetes reklámokra, a tendencia várhatóan folytatódik a következő években is.

A 2009-es év válság okozta mélyrepülése után az Egyesült Államok online hirdetési költése 2010-ben 13,9 százalékos növekedést mutat, és elérte a 25,8 milliárd dolláros rekord összeget. Szakértők előrejelzése szerint csúcsot fog dönteni a következő négy évben is, 2012-ben meghaladhatja a 30 milliárd dollárt, sőt 2014-re átlépi majd a 40 milliárd dolláros határt.

Az eMarketer által készített ábrán jól látszik, hogy 2010 harmadik negyedévében rekordmennyiségű 6,42 milliárd dolláros költés történt, amit a negyedik negyedévben túl is lépett a piac: 7,25 milliárd dollárt költöttek online hirdetésre. 
 
emarketer.com


A szakértők véleménye szerint az internet lesz a következő négy évben az egyetlen hirdetési médium, ami ilyen gyors fejlődésre képes. Ezzel szemben a tetljes média reklámköltés az előrejelzések szerint lassabb növekedést fog mutatni. Egyre többen interneteznek, ezért már a kereskedők is tisztában vannak vele, hogy ha a jövőben szeretnék elérni a célközönségüket, akkor online hirdetésekre van szükségük.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés