Rekordot döntött az Apple negyedéves bevétele

Szerző: digibiz Forrás: RedmondPie

Címkék: Apple

2012.
01.26.
11:34

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Minden elképzelhető elvárást felülmúlt az Apple 2012 első negyedéves bevételével és nyereségével.

Az erős ünnepek alatti eladások után és az új iPhone 4S piacra dobását követően, sejthető volt, hogy rekordszintű lesz az Apple első negyedéves bevétele. Tim Cook vállalata nem okozott csalódást a részvényeseknek, ugyanis 46,33 dollár bevételre tett szert a cég, 37,04 millió iPhone-t adott el, 15,43 millió iPad fogyott és 5,2 millió Mac talált gazdára. 
 
Ennek ellenére keserédes év áll a vállalat mögött Steve Jobs halála miatt, ám az iPhone 4S eladásai a csillagos eget verik. A készülékből az első napon másodpercenként 16 darab fogyott. 
 
Az elért eredmények kapcsán Tim Cook szinte ódákat zengett a vállalatról, és elárulta, hogy néhány új termék is készülőben van. Ezzel valószínűleg az iPad3 közelgő megjelenésére célzott, amely a pletykák szerint márciusban kerül a boltok polcaira. Az új eszköz tovább erősíti majd a múlt héten elindult iBooks Store-t, amelyen az első három napban több mint 350 ezer letöltés történt. 
 
"Boldogok vagyunk, hogy több mint 17,5 milliárd dollár pénzforgalom volt decemberben. A második negyedév tekintetében körülbelül 32,5 milliárd dollár bevételre számítunk és 8,5 dollárkörüli részvényenkénti nyereségre." - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.
    
2 hozzászólás 

2012.
01.30.
11:57

xy
"Tim Cook vállalata nem okozott csalódást a részvényeseknek, ugyanis 46,33 dollár bevételre tett szert a cég" - gondolom 46,33 milliárd dollárról van szó. 46,33 dollár kicsit kevés lenne:)

2

2012.
01.26.
11:51

bandess
"2012 első negyedéves bevételével", ez valami félreütés lesz!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés