Rekordokat döntögetnek az internetes cégek papírjai

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Facebook | tőzsde | Renren | Quepasa

2012.
02.06.
14:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook nyilvános kibocsátása körüli felhajtás lázba hozta a befektetőket, akik abban reménykednek, hogy a lenagyobb közösségi portál tőzsdére lépésével más közösségi média vállalatok részvényárfolyamai is emelkedni fognak. A Facebook keltette izgalmak mellett a pozitív amerikai gazdasági jelentések hallatára megindultak felfelé az indexek, rekordokat döntögetnek az internetes technológiai papírok.

A Renren nevű vállalat részvényei - amit gyakran a kínai Facebookként emlegetnek - és a Quepasa Corp -amely egy latin-amerikai közösségi média technológiai vállalat- árfolyama szinte szárnyal a Facebookkal kapcsolatos hírek megjelenése óta.

A Facebook Inc múlt hét szerdán jelentette be a nyilvános kibocsátást, amely akár 75 millárd és 100 milliárd dollár közé emelheti a vállalat értékét, és ezzel eléri minden idők legnagyobb tőzsdei debütálását. 

Egyik vállalat sem érheti el Mark Zuckerberg sikereit, ám hasonló üzlet lévén elég befektetőt tudnak magukhoz csábítani a profit elérése érdekében. Elemzők arra figyelmeztettek, hogy ezek a közösségi média vállalatok jelentős szembeszéllel találkoznak és a hirtelen érdeklődés később árthat a befeketetőknek.

A Quepasa piaci kapitalizációja mindössze 150 millió dollár, 20%-kal emelkedett múlt hét pénteken, papírjainak árfolyama elérte a 4,4 dollárt. Hasonlóképp a Renren részvények is 31%-ot emelkedtek egy hét alatt. Sőt a LinkedIn Corp részvényei is 6%-ot növekedtek, 76,81 dolláron kereskedtek vele.

A papírok árfolyam emelkedése azonban nem kizárólag a közösségi cégeket érinti. Az amerikai gazdaságot körülvevő pozitív makrogazdasági hírek hatására vásárolni kezdtek a befektetők, a Dow Jones index utoljára 2008-ban járt ilyen magasságokban, a technológia papírokat tömörítő Nasdaq index 11 éves csúcsain jár, 2000-ben a dotkom lufit megelőzően volt hasonló értéken. A Gruoupon 19 a Zynga 33 százalékot növekedett az elmúlt héten.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés