Rekordokat döntögetnek az internetes cégek papírjai

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Facebook | tőzsde | Renren | Quepasa

2012.
02.06.
14:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook nyilvános kibocsátása körüli felhajtás lázba hozta a befektetőket, akik abban reménykednek, hogy a lenagyobb közösségi portál tőzsdére lépésével más közösségi média vállalatok részvényárfolyamai is emelkedni fognak. A Facebook keltette izgalmak mellett a pozitív amerikai gazdasági jelentések hallatára megindultak felfelé az indexek, rekordokat döntögetnek az internetes technológiai papírok.

A Renren nevű vállalat részvényei - amit gyakran a kínai Facebookként emlegetnek - és a Quepasa Corp -amely egy latin-amerikai közösségi média technológiai vállalat- árfolyama szinte szárnyal a Facebookkal kapcsolatos hírek megjelenése óta.

A Facebook Inc múlt hét szerdán jelentette be a nyilvános kibocsátást, amely akár 75 millárd és 100 milliárd dollár közé emelheti a vállalat értékét, és ezzel eléri minden idők legnagyobb tőzsdei debütálását. 

Egyik vállalat sem érheti el Mark Zuckerberg sikereit, ám hasonló üzlet lévén elég befektetőt tudnak magukhoz csábítani a profit elérése érdekében. Elemzők arra figyelmeztettek, hogy ezek a közösségi média vállalatok jelentős szembeszéllel találkoznak és a hirtelen érdeklődés később árthat a befeketetőknek.

A Quepasa piaci kapitalizációja mindössze 150 millió dollár, 20%-kal emelkedett múlt hét pénteken, papírjainak árfolyama elérte a 4,4 dollárt. Hasonlóképp a Renren részvények is 31%-ot emelkedtek egy hét alatt. Sőt a LinkedIn Corp részvényei is 6%-ot növekedtek, 76,81 dolláron kereskedtek vele.

A papírok árfolyam emelkedése azonban nem kizárólag a közösségi cégeket érinti. Az amerikai gazdaságot körülvevő pozitív makrogazdasági hírek hatására vásárolni kezdtek a befektetők, a Dow Jones index utoljára 2008-ban járt ilyen magasságokban, a technológia papírokat tömörítő Nasdaq index 11 éves csúcsain jár, 2000-ben a dotkom lufit megelőzően volt hasonló értéken. A Gruoupon 19 a Zynga 33 százalékot növekedett az elmúlt héten.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés