Elérhetetlen weboldalak sokkolják a netezőket

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / digibiz.hu

Címkék: Foursqure | Twitter | Facebbok | Bud.hu | weboldal

2010.
10.06.
08:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tegnap rekord ideig, kilenc órán keresztül nem lehetett elérni a Foursquare helyzetmegosztó szolgáltatását. Ebben az évben többször is előfordult, hogy leállt egy nagy felhasználói körrel rendelkező oldal, megnéztük hát a konkrét eseteket.

Tegnap több mint kilenc órán át elérhetetlen volt a Foursquare, amin keresztül bárki tudathatja a világgal, hogy éppen hol tartózkodik, az oldal üzemeltetői a Twitteren keresztül vették fel a kapcsolatot a felhasználókkal, amikor az első hírek még arról szóltak, hogy túlterheltek a szerverek. ("Túlterheltek a szerverek, de dolgozunk rajta! Újra jelentkezünk amilyen gyorsan csak lehet." - bíztatták a felhasználókat a szolgáltatás Twitter oldalán keresztül.) Később azonban már azt jelezték, hogy tovább tart a javítás, mint gondolták. ("Keményen dolgozik a csapatunk, de úgy tűnik, hogy kicsit tovább fog tartani a javítás. Mi is annyira utáljuk a leállást, mint ti!" - írták együttérzően.) Ezek után is csak órákkal később tudták helyreállítani a szolgáltatást, miután a teljes fejlesztői csapatot munkába állították. Ezt a cég alelnöke dokumentálta is, feltöltött egy fotót a Twitterre, ami bizonyítja, hogy a Foursquare főhadiszállásán mindenki szorgosan dolgozott. ("Hatodik emelet: a mérnökök még mindig keményen dolgoznak. Induljanak újra azok a gépek!") A cégnél először tehát a túlterheltségre gyanakodtak, később azonban 404-est dobott az oldaluk és azt írták ki, hogy frissítik a szervereiket. A hiba okáról egyelőre még nem nyilatkoztak. Magyar idő szerint reggel hat óra körül sikerült helyreállítani a szolgáltatást.

A közösségi médiát nem először sújtja a túlterheltség

Nem a Foursquare az egyetlen oldal, ami órákig leállt mostanában. Néhány napja a Facebook vált elérhetetlenné két és fél órára. Ez volt a közösségi oldal eddigi legnagyobb összeomlása. Az oldal szerint egy szoftverhiba vezetett az adatbázisok meghibásodásához, emiatt le kellett állítani az egész oldalt, hogy meggátolják az adatbázisok felé irányuló forgalmat. A Twitternek viszont jobb indoka volt a meghibásodásukra nyár elején: a foci VB. Az amerikai-szlovén meccs alatt túl sokan szerették volna azon keresztül megosztani örömüket vagy bánatukat a mérkőzés kapcsán, így végül senki sem tudott belépni az oldalra.

Nem csak a közösségi médiával fog ki mostanában a népszerűsége. Tavasszal például nem működött hazánk egyik legnagyobb légiforgalmi utastájékoztatásra hivatott weboldala, a bud.hu. Ez akkor kifejezetten tragikusnak tűnt, mert az izlandi vulkánkitörés következtében Európa szerte légzárat rendeltek el, és az utazással kapcsolatos információkra pontosan szükségük lett volna a más országban ragadt turistáknak. Egy évvel ezelőtt pedig a Gmail rendszere mondta fel a szolgálatot, ezzel megkeserítve emberek millióinak munkáját világszerte.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés