Rekorddal indul tőzsdére a Skype

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Skype

2010.
11.24.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Skype megdöntötte az egyidejű felhasználók számának világrekordját. Szakértők szerint a rekord világgá kürtölése a megalapozása annak, hogy a vállalat jövőre belép a tőzsdére, és ezzel is szeretnék növelni az értéküket.

Világrekordot döntött hétfőn a Skype, ugyanis 25 millióan használták egyidejűleg a szolgáltatást - írja a Mashable.com. Összehasonlítás végett, a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, a Verizon Wireless több mint 100 millió ügyfelet szolgál ki. A két cég februárban jelentette be, hogy a mobilcég ügyfelei kedvezőbb feltételekkel használhatják a Skype-ot, tehát nem számolnak fel külön tarifát azon kívül, amit egyébként is fizetni kellene egyes Skype-konstrukciókért (pl. Skype-ról vezetékes- vagy mobilhálózatba történő hívások).

MashableA Skype ezen kívül is elbüszkélkedett még néhány statisztikai adattal. Például azzal, hogy 2010 első felében az úgynevezett 'Skype to Skype' hívások 40 százaléka tartalmazott videot. Egyes szakértők szerint a rekord megdöntése azért volt fontos, mert 2011-ben belép a tőzsdére a Skype.

Korábban megírtuk, hogy a Skype abban bízik, hogy a mobilszolgáltatókkal kötött megállapodások, és a telefonkliens tévékészülékekbe való beépítése növeli a bevételeit.


Némi kockázat is van a Skype részvényeiben, amiről a cég a tőzsdefelügyelethez benyújtott papírokon is részletesen beszámol. Nem túl előnyös, hogy a bevételek 86 százalékát egyetlen termék, a SkypeOut hozza - az ügyfelek ezzel a szolgáltatással tudnak felhívni vezetékes telefonszámokat a netről. A Skype szeretné bővíteni a szolgáltatások körét, például játékokkal és virtuális ajándékokkal, illetve a hirdetések bevezetésén is gondolkozik.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés