Rekord bevétel az Amazonnál

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Amazon

2011.
07.27.
15:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon második negyedéves jelentése a tavalyi hasonló időszakhoz képest 51 százalékos növekedésről számolt be, ez pedig a leggyorsabb emelkedés az évtizedben.

Jeff Bezos vezérigazgató kiemelte, hogy a siker nagy része a speciális szolgáltatásokkal ellátott Kindle 3G eladásaival magyarázható, mely eddig a legjobban fogyó e-könyv olvasójuk. A készüléket májusban mutatták be, 139 dollárba kerül, és működik 3G hálózaton is.

A június 30-án lezárt második pénzügyi negyedévben az Amazon bevételei elérték a 9,9 milliárd dollárt, és céljuk, hogy a következő időszakban átlépjék a 10 milliádot is. Bár a cég nettó jövedelme 8 százalékkal csökkent és így 191 millió dollárra esett vissza, a befektetők nagyon elégedettek voltak a zárással, így az Amazon részvényei a jelentés nyilvánosságra hozatala után 12 százalékos értékemelkedést mutattak.

Nem véletlen a tőzsde pozitív hozzáállása, hiszen az első negyedévvel elletétben ez valóban hatalmas siker. Akkor ugyanis 33 százalékkal volt kevesebb bevétele az Amazonnak, köszönhetően egy nagy munkaerőfelvételi hullámnak, és a működési költségek 42 százalékos emelkedésének.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés