Rekord bevétel az Amazonnál

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Amazon

2011.
07.27.
15:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon második negyedéves jelentése a tavalyi hasonló időszakhoz képest 51 százalékos növekedésről számolt be, ez pedig a leggyorsabb emelkedés az évtizedben.

Jeff Bezos vezérigazgató kiemelte, hogy a siker nagy része a speciális szolgáltatásokkal ellátott Kindle 3G eladásaival magyarázható, mely eddig a legjobban fogyó e-könyv olvasójuk. A készüléket májusban mutatták be, 139 dollárba kerül, és működik 3G hálózaton is.

A június 30-án lezárt második pénzügyi negyedévben az Amazon bevételei elérték a 9,9 milliárd dollárt, és céljuk, hogy a következő időszakban átlépjék a 10 milliádot is. Bár a cég nettó jövedelme 8 százalékkal csökkent és így 191 millió dollárra esett vissza, a befektetők nagyon elégedettek voltak a zárással, így az Amazon részvényei a jelentés nyilvánosságra hozatala után 12 százalékos értékemelkedést mutattak.

Nem véletlen a tőzsde pozitív hozzáállása, hiszen az első negyedévvel elletétben ez valóban hatalmas siker. Akkor ugyanis 33 százalékkal volt kevesebb bevétele az Amazonnak, köszönhetően egy nagy munkaerőfelvételi hullámnak, és a működési költségek 42 százalékos emelkedésének.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés