Rákapcsolt a Mail.ru

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: Mail.ru

2011.
09.01.
14:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az orosz Mail.ru, aminek a Facebook-ban és a Grouponban is van részesedése, már az első hat hónapban megduplázta várható profitját.

Korábban csak negyven százalékos értéknövekedést vár a cég, most azonban, így az első félév után már ötven százaléknál tartanak. Dmitry Grishin, a Mail.ru vezérigazgatója szerint a vállalat sikere az egész orosz internet piac sikerének tudható be, ahol várhatóan idén megduplázódik az online hirdetések forgalma. 2016-ra pedig 150 százalékkal lesz nagyobb a mostaninál, a Uralsib Capital szerint. Grishin úgy látja jelenleg az orosz és a kínai online piac fejlődik a leggyorsabban, és abban van a legtöbb pénz. A Mail.ru ráadásul elég jó helyzetben van Oroszországban, mert e-mail, közösségi oldal, és üzenetküldő szolgáltatása is van, és mindegyik vezető az országban. Jelenleg azon dolgoznak, hogy minél jobban összekapcsolják ezt a három szolgáltatást, és megőrizzék központi pozíciójukat.

Míg korábban 51,2 millió dolláros profitra számított a vállalat, addig most már 106,1 milliót várnak ettől az évtől, adózás előtt, mert például az eladások is 65 százalékkal emelkedtek, az online hirdetésekből származó bevételek pedig 78 százalékkal, és ezt 84,8 millió dollárra becsülik jelenleg. Ez a növekedés egyébként megegyezik az orosz online piac várható erősödésével.

Grishin elmondta, hogy a Mail.ru folyamatosan új fejlesztéseken dolgozik, most éppen egy új hirdetési eszközön munkálkodnak, a Targeten, amely személyre szabja a felhasználóknak a reklámokat a képeik, és barátaik alapján.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés