Nem érdekli a Zynga Steve Jobsot

Szerző: digibiz Forrás: Techcrunch.com / digibiz.hu

Címkék: Apple | Boku | Google | iPhone

2010.
11.02.
11:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Feltételezések szerint az Apple a már korábban megszellőztetett ötven milliárd dolláros befektetéssel nem a Zyngát akarja felvásárolni, hanem a mobil fizetésekkel foglalkozó BOKU-t, és ezzel az online vásárlási piac élére törni.

Korábban megírtuk, hogy titkos befektetésen dolgozik az Apple, és nagyszabású piaci felvásárlásra készül. A híresztelések alapját Steve Jobs, a vállalat vezérigazgatója szolgáltatta. Elmondása szerint a vállalat új, kecsegtető befektetéseken dolgozik. "Hiszünk benne, hogy egy vagy több stratégiai lehetőség áll előttünk, amelyeket jelentős készpénzkészletünkre alapozva kihasználhatunk" - mondta Jobs.

Megindultak a találgatások, felmerült a Sony és a Zynga neve is, mint lehetséges célpont, ám a Techcrunch.com szerint tévesek ezek a feltételezések. Kisebb cégben (ám nagy lehetőségen) kell gondolkozni: az újabb pletykák szerint az Apple érdeklődése a mobil fizetésekkel foglalkozó BOKU felé irányul.
A BOKU-val való mobil vásárlás során a felhasználónak nem kell bankszámlával rendelkeznie, hiszen a rendszer a mobilszámlához csatolja a vásárlás árát. A rendszer nagy előnye, hogy biztonságos, mert nem kell semmilyen kódot megadni a vásárláshoz. Érdekesség, hogy nem "valódi" termékekkel rendelkeznek, hanem virtuális áruval, tehát például zenével, játékokkal.
 
Mind az Apple, mind a Google tárgyalásokba kezdett a céggel. Az üzletet még nem kötötték meg senkivel, de az biztos, hogy az Apple nagyon szeretné azt mihamarabb nyélbe ütni. Azt még nem lehet tudni, hogy az Apple megveszi -e a BOKU-t vagy csupán annak fejlesztésében gondolkozik, de előreláthatóan hatalmas lehetőségeket rejt számukra az elkövetkező néhány évre. Ezzel az Apple kiemelkedő szerepet tudna szerezni magának a mobil vásárlások terén.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés