PC-gyártó óriások a kereslet élénkülésére számítanak

Szerző: digibiz Forrás: marketwatch.com

Címkék: Hewlett-Packard | Dell | Windows 7 | PC |

2010.
03.04.
12:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Hewlett-Packard és a Dell, a világ két nagy PC-gyártója nagy fellendülésre számít, nem ok nélkül. A következő két éven belül élénkülés következhet be a vállalati szektorban, ahol a cégek fejlesztik és cserélik elöregedett eszközeiket, többek között a PC-ket.

A PC- gyártó óriások a napokban fogják közzétenni pénzügyi jelentéseiket. Az elemzők előrejelzései szerint az ünnepek alatt és a Windows 7 megjelenése után mindkét vállalat hasznot húzott az erősödő fogyasztói igényből. "Makro szinten az elkövetkező két év az adatközpontok frissítésének ideje lesz, és a H-P meglovagolhatja ezt a trendet" - hangoztatta véleményét Douglas Ireland, a JMP Securities elemzője.

AFP foto

Hasonlóan vélekedik a Credit Suisse elemzője, Bill Shope is. Szerinte a H-P biztosan növelni fogja piaci részesedését a PC és nagyvállalati hardver szükségletekből. Az International Data corp. felmérése szerint a H-P piaci részesedése az előző évi 19.6 százalékról, 21 százalékra nőtt, köszönhetően a 85.8 millió eladott PC-nek. "A H-P az élénkülő nyomtató üzletág nyertese is lehet, ami az elkövetkező negyedévek bevételeit kedvezően befolyásolhatja" - hangoztatta Shope. A H-P eredményit jelenleg az elemzők  $1.06 nyereségre várják részvényenként, $29.96 milliárd árbevétel mellett, míg ezek a számok a Dell esetében 27 cent és $13.8 milliárd dollár.
 
A Dell-nek nem sikerült lépést tartania a H-P-vel, piaci részesedése 12.4 százalékra csökkent az előző negyedévi 13.6 százalékról, és elvesztette második helyét is a piacon, pozícióját az Acer vette át. "Noha a Dell további piacvesztésére lehet számítani, a vártnál erősebb piac kiegyenlítheti ezt a veszteséget" - adott hangot bizakodásának Maynard Um, a UBS elemzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés