PC-gyártó óriások a kereslet élénkülésére számítanak

Szerző: digibiz Forrás: marketwatch.com

Címkék: Hewlett-Packard | Dell | Windows 7 | PC |

2010.
03.04.
12:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Hewlett-Packard és a Dell, a világ két nagy PC-gyártója nagy fellendülésre számít, nem ok nélkül. A következő két éven belül élénkülés következhet be a vállalati szektorban, ahol a cégek fejlesztik és cserélik elöregedett eszközeiket, többek között a PC-ket.

A PC- gyártó óriások a napokban fogják közzétenni pénzügyi jelentéseiket. Az elemzők előrejelzései szerint az ünnepek alatt és a Windows 7 megjelenése után mindkét vállalat hasznot húzott az erősödő fogyasztói igényből. "Makro szinten az elkövetkező két év az adatközpontok frissítésének ideje lesz, és a H-P meglovagolhatja ezt a trendet" - hangoztatta véleményét Douglas Ireland, a JMP Securities elemzője.

AFP foto

Hasonlóan vélekedik a Credit Suisse elemzője, Bill Shope is. Szerinte a H-P biztosan növelni fogja piaci részesedését a PC és nagyvállalati hardver szükségletekből. Az International Data corp. felmérése szerint a H-P piaci részesedése az előző évi 19.6 százalékról, 21 százalékra nőtt, köszönhetően a 85.8 millió eladott PC-nek. "A H-P az élénkülő nyomtató üzletág nyertese is lehet, ami az elkövetkező negyedévek bevételeit kedvezően befolyásolhatja" - hangoztatta Shope. A H-P eredményit jelenleg az elemzők  $1.06 nyereségre várják részvényenként, $29.96 milliárd árbevétel mellett, míg ezek a számok a Dell esetében 27 cent és $13.8 milliárd dollár.
 
A Dell-nek nem sikerült lépést tartania a H-P-vel, piaci részesedése 12.4 százalékra csökkent az előző negyedévi 13.6 százalékról, és elvesztette második helyét is a piacon, pozícióját az Acer vette át. "Noha a Dell további piacvesztésére lehet számítani, a vártnál erősebb piac kiegyenlítheti ezt a veszteséget" - adott hangot bizakodásának Maynard Um, a UBS elemzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés