A Google is bevezeti a PayPal-t

Szerző: digibiz Forrás: center.hu/IT business

Címkék: Google | Android | PayPal | iPhone

2010.
08.16.
13:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google újabb nagy fába vágta fejszéjét: most éppen azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a PayPal fizetési módot az Android operációs rendszerébe. Teszi ezt úgy, hogy ez a legnagyobb konkurenciája az eddig használt Google Checkoutnak. Valószínűleg ennek az egyetlen oka, hogy ezzel még több felhasználót tud magához csábítani. Jó úton haladnak, hiszen az Androidot használók száma kezdi lenyomni az iPhone-t.

Az Android felhasználók eddig kénytelenek voltak a Google Checkout fizetési módszert, illetve hitelkártyát használni az Andorid Marketplace szoftveráruházban történő vásárlásukkor. Ha az információk igazak, valamint a két cég meg tud egyezni, akkor közvetlenül PayPal számlánkról tudnánk alkalmazásokat vásárolni telefonunkra - írja a center.hu.

Bár a PayPalnak van Android alkalmazása, de ez nem teszi lehetővé az Android Marketplace-en történő vásárlást és nem lehet integrálni a Google Checkout rendszerrel sem. A natív PayPal támogatás azt jelentené, hogy rengeteg új potenciális felhasználóval bővülne azok köre, akik vásárolhatnának a szoftveráruházból. A Bloomberg szerint ez motiválja a Google-t arra, hogy beengedjen a platformjára egy olyan szolgáltatást, amely teljes mértékben konkurenciája a Google Checkoutnak.

www.pocketpicks.co.ukFelfele ível az Android karrierje

Már ez év végére megtörténhet, hogy a világon több Androidot használó telefon lesz forgalomban, mint iPhone - adta hírül az IT business a Financial Times nyomán. Már most több Androidot használó telefont adnak el világszerte, mint iPhone-t, így a Google operációs rendszere hirtelen uralkodó lett az amerikai okostelefon piacon. Ez a gyors ütemű bővülés legfőképpen a Nokia és a BlackBerry által gyártott Research in Motion telefonok népszerűségének köszönhető. Az Android sikerén felbuzdulva a Motorola és a Sony Ericsson is beépíti saját fejlesztésébe az operációs rendszert, így még nagyobb szeletet hasíthat ki a Google a piaci tortából.


Carolina Milanesi, az Android-projekt fejlesztési elnökhelyettese kiemelte, 2012-re várták az áttörést, de a piaci adatok alapján ez már az év végén be fog következni. Ezt a megállapítást támasztja alá az is, hogy egy évvel ezelőtt a Google fejlesztésének mindössze 1,8 százalékos piaci részesedés jutott, 2010 második negyedévére már a globális piac 17,2 százalékát birtokolta. És további bővülés várható: a második negyedévben is a Nokia maradt a legnagyobb mobiltelefon-gyártó 111,5 millió eladott készülékkel, bár piaci részesedése zsugorodott, 36,8 százalékról 34,2 százalékra.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés