Padlón a Nokia részvények

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: Nokia

2011.
06.01.
15:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Zuhantak a Nokia részvények, miután a világ legnagyobb telefongyártó vállalata bejelentette, hogy a második pénzügyi negyedév rosszabb lehet majd, mint várták.

A cég részvényei 17 százalékot estek vissza a finn tőzsdén, ami 13 éves negatív rekordként 4,75 eurót jelent. A Nokia kedden figyelmeztette befektetőit, hogy az okostelefonok piacán folytatott verseny miatt, ahol ők ráadásul nem teljesítenek valami jól, a Q2 nem lehet olyan sikeres, mint szeretnék. A vállalat szerint a tervezett nettó eladások elmaradnak majd a várt 6,1-6,6 milliárd eurós forgalomtól. Attól tartanak a visszaesés miatt a 2011-es célkitűzéseiket sem tudják majd tartani.

A Nokia eddig alulmaradt a versenyben amit az okostelefonok piacából való minél nagyobb részesedésért folytatnak a cégek. Az Apple, az Androidos telefonok és a RIM mind megelőzték. Ráadásul a hatalmas piacnak számító Kínában is visszaestek az eladásaik, az egyre több helyi cég miatt, akik olcsóbb készülékeket gyártanak. 

A Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop szerint a cég nem tudott gyorsan alkalmazkodni a megváltozó piaci körülményekhez. Elképzelhető, hogy a jövőben csökkenteniük kell készülékeik árait, főleg ha a kínai piacon tartani akarják az eladásokat.

Februárban a finn cég bejelentette megállapodását a Microsofttal, ami nagy stratégiai változást jelent, és aminek eredménye elvileg idén év végére egy erős Windows Phone rendszerre épülő készülék lesz. Elop szerint mindenképpen valami egyedülállóval kell előrukkolniuk, ha nem csak megőrizni, de erősíteni is szeretnék szerepüket az okostelefon piacon.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés