Otthon nyomtatható jegyeket vezetett be a MÁV

Szerző: digibiz Forrás: Index

Címkék: MÁV | jegy

2011.
11.15.
14:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A MÁV otthon kinyomtatható jegytípust vezetett be. Így időt spórolhatunk a sorbanállással, ám a rendszer korlátozásokkal jár, ráadásul nyáron súlyosan meghibásodott az eTicket rendszer.

Otthon megvehető jegy korábban is létezett a MÁV-nál, de ezeket csak a pályaudvarakon levő kioszkokban lehetett kinyomtatni. Az új jegytípus már otthon is kinyomtatható, a fejlettebb országokban már évek óta létező megoldást nálunk hétfőn vezette be a Magyar Államvasutak - írja az Index.

Az otthon kinyomtatott jegy a szokásos adatok mellett egy QR-kód formájában tartalmazza a vásárló személyes adatait is, amit mások nem tudnak elolvasni.

Hátránya azonban, hogy egyelőre csak belföldi, egyszeri, az adott napra szóló utazásra lehet használni. Ráadásul csak adott vonatra, és az utazás nem megszakítható. Az otthon nyomtatott menetjegy legfeljebb négy vonatot, azaz három átszállást tartalmazhat.

Ahhoz, hogy a jegyet kinyomtassuk, először a webes felületen meg kell adni személyes adatainkat. Az otthon nyomtatott menetjegy névre szól, így átruházni sem lehet. Ellenkező esetben a MÁV büntetést róhat ki.

A jegyet az eTicket rendszeren keresztül lehet megrendelni, amely augusztusban olyan súlyosan meghibásodott, hogy külföldről kellett hozzá segítséget kérni. A MÁV Informatika Zrt. tájékoztatása szerint az e-ticket rendszer szerdától vasárnapig tartó leállását, az azt kiszolgáló tárolórendszer meghibásodása okozta, amely kezeli egy, illetve kettő lemez meghibásodását a tartalék lemezek bevonásával. Ennek következtében a jegyeket kinyomtató automaták sem üzemeltek, a pénztáraknál hatalmas sorok alakultak ki
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés