Ötödik legkeresettebb az adóhatóság

Szerző: Győri Sophie

Címkék: Google

2011.
12.20.
17:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google idén is év értékelt. A keresőóriás összefoglalta az elmúlt év keresési trendjeit, és napvilágra hozta mi érdekelte leginkább a netezőket 2011-ben. Itthon a valóságshow sztárok mögött az adóhatóság a legnépszerűbb.

Nem túl meglepő módon az évet az Apple uralta. Az egész világot összesítő listán, hatodik az iPone5, kilencedik az iPad 2 és utolsóként szerepel a listán Steve Jobs.  Az első helyen Rebecca Black áll. A 13 éves lány, Friday című számával robbant be a köztudatba és videójával 167 millió megtekintést ért el. Rajta kívül csupán egy énekesnőnek sikerült a listára felkerülnie, az angol származású Adele-t a rajongók a 7. helyig repítették.

Érdekes módon az idei összesítésben sem Mark Zuckerberg sem a Facebook nem szerepel. Helyettük a közösségi médiát a Google+ képviseli, második helyezésével. Szintén meglepetés lehet, hogy 2011 híres halottjai közül Amy Winehouse nem került fel a tízes listába, viszont a Jackass szintén fiatalon, 34 évesen elhunyt sztárja a harmadik helyen áll.

Tragédiákban sem volt hiány az idén. A negyedik helyen az amerikai Casey Anthony áll, akit a bíróság két éves lányának meggyilkolásával vádolt, majd a vádat ejtették. A japán atomkatasztrófa is sok embert érdekelt szerte a világon, így a Google lista 8. helyét szerezte meg.

A magyar keresőket egészen más témák érdekelték, elsősorban a valóság show-k szereplői. A hazai összesítés 10 helyezettjéből hármat vitt el a műfaj. Első helyen az Éden Hotellel, második helyen a Való Világgal. Az Összeesküvők a hatodik helyre szorult. Ám több televíziós műsor is helyet kapott az összesítésben. A Csillag Születik a negyedik helyen, a RTL Klub Ezel című sorozata pedig a hetedik helyen áll. Úgy tűnik a rengeteg tévézés itthon kiszorította a világot uraló trendeket. Egyetlen Apple termék sem került fel a listára, viszont sikert aratott a Samsung Galaxy, ami kilencedik helyével még pont felkerült.

Talán a legnagyobb érdekesség, hogy a középmezőnyben, ötödik helyen a NAV, avagy a Nemzeti Adó Hivatal szerepel, de az őszi hónapokat lázban tartó népszámlálás is helyet kapott a listán.

A Google ezen kívül még hat kategóriában értékelte a magyarországi kereséseket. A "Celebritások, akiknek 2011-ben a legtöbbet emelkedett a csillaga" kategória nem hazudtolja meg a valóság show-s tendenciát. Első helyen Seherezádé áll, harmadikon pedig Alekosz. Közéjük fészkelődött be Adele.

Hírek kategóriában, az első helyet az időjárás kapta, utána következnek a balesetek, majd a japán atomkatasztrófa. Az utazási célpontok skálája is figyelemreméltó. Első helyen Balatonkenese áll, egyetlen magyar célpontként. Magyarországról legtöbben Disneylandre, Arubara és Barbadosra kerestek rá.

A nyugat-európai keresőszavak megfelelnek az összesített világ trendeknek, némi helyi beütéssel.. Németországban az Apple termékek, a Samsung Galaxy és a fukusimai atomkatasztrófa szerepelnek a listán. Nagy-Britanniában az első helyen a királyi esküvő állt. Az iPohne és az iPad csupán Kate és William után következnek.

Szintén megfigyelhető, hogy a 2011-es év a közösségi vásárlási lázat is elhozta nyugaton, ugyanis mind Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországában is az első 10 között szerepel a Groupon.

Kelet-Európában, mint Szlovákia, Lengyelország és Románia szintén sokan kerestek rá az Apple termékekre. Ám ahogy Magyarországon is, mindhárom országban előkelő helyet foglalnak el a tehetségkutató műsorok. Lengyelországban az ötödik, Romániában a hetedik helyen áll az X-Faktor. Kelet-Európában a Facebook sem maradt le a listákról. Zuckerberg közösségi oldala a lengyeleknél a harmadik, románoknál pedig a második helyet foglalta el.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés