Ötödik éve veszteséges a Microsoft online üzletága

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Microsoft

2011.
07.25.
09:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár a Microsoft közel 70 milliárdos bevételt könyvelhet el a negyedéves pénzügyi jelentés után, az online részlegük mégsem tud profitot termelni.

A szoftver óriás sikeresen zárta a második negyedévet, és az online szolgáltatásokkal foglalkozó részlegükről is azt hangsúlyozzák, hogy az előző időszakhoz képest 17 százalékkal több bevételt hozott. Azonban arról már kevesebb szó esik, hogy az online terület 728 millió dolláros veszteséggel zárt ebben a negyedévben, ami két millióval több is az előző időszakhoz képest. Bár a cégnél azt mondják, hogy idő kell amíg ez a terület fejlődik és végre profitot kezd termelni, de ez már a huszonkettedik negyedéves zárás amikor képtelen erre. Most egyetlen év alatt ráadásul 2,5 milliárd veszteséget produkált.

A Microsoft ugyan megengedheti magának, hogy pénzt veszítsen, hiszen más ágazatai jó profitot hoznak, lényegében azok tartják el az online szolgáltatásokkal foglalkozó egységet, ugyanakkor a Windows-ból származó bevételek csökkentek. Vélhetően érdemes lenne stratégiát váltaniuk az online szektorban. 

A Microsoft a profitkiesést most a Yahoo-val kötött keresési megállapodással magyarázza, ami nagy ráfordítást igényelt, főleg adminisztrációs téren, amiből a vállalat folyamatosan próbál lefaragni. Érdekes lesz a következő negyedév, hiszen a Microsoft most vásárolta meg a Skype-ot ami szintén egy olyan online szolgáltatás, ami eddig csak vitte a pénzt. Kiderül, tud-e fordítani a Microsoft az eddig pénzügyileg sikertelen online terület működésén.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés