Milliárdokért fotózzák az állami földeket

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / digibiz.hu

Címkék: légifotó | pályázat

2010.
10.20.
12:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Légifotók segítségével dokumentálnák az állami vagyon tárgyát képező földterületeket. A munkálatokhoz 4,8 milliárd forintra van szükség, amit pályázat útján nyerne el a Földmérési és Távérzékelési Intézet.

Légifotókkal szeretné felmérni az állami tulajdonban lévő földterületeket a Földmérési és Távérzékelési Intézet. Az általuk kiírt gyorsított tárgyalásos közbeszerzés több milliárd forintra becsüli a munka ellenértékét. A feladat 105 ezer földrészletet érint majd, és összesen 8 milliárd forintba kerül, ebből most 4,8 milliárdra pályázhatnak cégek. 

Információink szerint a project az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretein belül valósulna meg, ami összesen 100 milliárd forintnyi forrással rendelkezik. Mint korábban megírtuk, eddig 20 pályázat érkezett, amik együttesen körülbelül 50 milliárdot igényeltek, így még a forrás fele szabadon van. Az elbírálást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végzi és ezután kerülnek a kiválasztott pályázatok a kormány elé. A kormány várhatóan novemberben dönt a projektekről.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés