Öt éve lopnak államtitkokat

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: McAfee

2011.
08.03.
13:57

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A McAfee kutatói leleplezték azt a széles körben kiterjesztett számítógépes kémkedési akciót, amely államtitkokat, fontos politikai dokumentumokat és egyéb tartalmakat lopott el öt éven át, több mint 70 intézménytől, 14 országban.

A Operation Shady RAT-nek nevezett műveletsorozatot Dmitri Alperovitch a McAfee alelnöke fedte fel, és arra kérte a Fehér Ház magas beosztású tisztviselőit, a kormányzati szerveket, és a kongresszusi alkalmazottakat, hogy az igazságszolgáltatás erőivel együttműködve állítsák le a főbb irányító szervereket, melyek a fontos állami dokumentumokat tárolnak, vagy azok elérését teszik lehetővé, mert a támadások jelenleg is zajlanak. Az Operation Shady RAT az Operation Aurora mellett az egyik legnagyobb, legkárosabb támadássorozat a számítógépes kémkedés történetében, mely a nyilvánosság elé került.
 
Az nem tisztázott, hogy ki áll a műveletek mögött, de Alperovitch szerint államilag támogatott támadásokról van szó, de arról nem beszélt, melyik országnak lehet köze hozzá. Sokan természetesen egyből Kínára gondoltak, hiszen a támadás sok intézményt érintett Amerikában, Délekelt-Ázsiában, de Kínában egyet sem. Ráadásul a jelentés szerint kémkedés során feltörték az Egyesült Nemzetek Szervezetének, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a rendszereit is, még a 2008-as pekingi olimpia előtt.
    
1 hozzászólás 

2011.
08.05.
00:51

blondie
Mindenki azt lop,amihez hozzáfér!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés