Öt éve lopnak államtitkokat

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: McAfee

2011.
08.03.
13:57

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A McAfee kutatói leleplezték azt a széles körben kiterjesztett számítógépes kémkedési akciót, amely államtitkokat, fontos politikai dokumentumokat és egyéb tartalmakat lopott el öt éven át, több mint 70 intézménytől, 14 országban.

A Operation Shady RAT-nek nevezett műveletsorozatot Dmitri Alperovitch a McAfee alelnöke fedte fel, és arra kérte a Fehér Ház magas beosztású tisztviselőit, a kormányzati szerveket, és a kongresszusi alkalmazottakat, hogy az igazságszolgáltatás erőivel együttműködve állítsák le a főbb irányító szervereket, melyek a fontos állami dokumentumokat tárolnak, vagy azok elérését teszik lehetővé, mert a támadások jelenleg is zajlanak. Az Operation Shady RAT az Operation Aurora mellett az egyik legnagyobb, legkárosabb támadássorozat a számítógépes kémkedés történetében, mely a nyilvánosság elé került.
 
Az nem tisztázott, hogy ki áll a műveletek mögött, de Alperovitch szerint államilag támogatott támadásokról van szó, de arról nem beszélt, melyik országnak lehet köze hozzá. Sokan természetesen egyből Kínára gondoltak, hiszen a támadás sok intézményt érintett Amerikában, Délekelt-Ázsiában, de Kínában egyet sem. Ráadásul a jelentés szerint kémkedés során feltörték az Egyesült Nemzetek Szervezetének, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a rendszereit is, még a 2008-as pekingi olimpia előtt.
    
1 hozzászólás 

2011.
08.05.
00:51

blondie
Mindenki azt lop,amihez hozzáfér!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés