Öt éve lopnak államtitkokat

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: McAfee

2011.
08.03.
13:57

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A McAfee kutatói leleplezték azt a széles körben kiterjesztett számítógépes kémkedési akciót, amely államtitkokat, fontos politikai dokumentumokat és egyéb tartalmakat lopott el öt éven át, több mint 70 intézménytől, 14 országban.

A Operation Shady RAT-nek nevezett műveletsorozatot Dmitri Alperovitch a McAfee alelnöke fedte fel, és arra kérte a Fehér Ház magas beosztású tisztviselőit, a kormányzati szerveket, és a kongresszusi alkalmazottakat, hogy az igazságszolgáltatás erőivel együttműködve állítsák le a főbb irányító szervereket, melyek a fontos állami dokumentumokat tárolnak, vagy azok elérését teszik lehetővé, mert a támadások jelenleg is zajlanak. Az Operation Shady RAT az Operation Aurora mellett az egyik legnagyobb, legkárosabb támadássorozat a számítógépes kémkedés történetében, mely a nyilvánosság elé került.
 
Az nem tisztázott, hogy ki áll a műveletek mögött, de Alperovitch szerint államilag támogatott támadásokról van szó, de arról nem beszélt, melyik országnak lehet köze hozzá. Sokan természetesen egyből Kínára gondoltak, hiszen a támadás sok intézményt érintett Amerikában, Délekelt-Ázsiában, de Kínában egyet sem. Ráadásul a jelentés szerint kémkedés során feltörték az Egyesült Nemzetek Szervezetének, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a rendszereit is, még a 2008-as pekingi olimpia előtt.
    
1 hozzászólás 

2011.
08.05.
00:51

blondie
Mindenki azt lop,amihez hozzáfér!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés