Összesen 435 millió az ex-vezér zsebébe

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Google | részvény

2011.
01.25.
10:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google leköszönő elnöke, Eric Schmidt a tervek szerint egy év alatt körülbelül 335 millió dollár értékű részvénytől válik meg. Az üzlet után még mindig 2,7 százalékos részesedéssel bír majd, illetve több mint 9 százalékos szavazati jogával továbbra is befolyásolhatja a döntéseket.

Korábban megírtuk, hogy kiemelkedően sikeres negyedév után váratlanul visszahívták, és pozícióját a társalapító, Larry Page veszi át áprilistól.  

Eric Schmidt a távozását követően értékesíti majd 534 ezer A-kategóriájú, szavazati jogot biztosító részvényét, de csak fokozatosan, egy év alatt, hogy az eladás ne ártson a részvények tőzsdei árfolyamának. Mai árfolyammal számolva egyébként az eladás után körülbelül 335 millió dollárt kaphat. A vállalat a portfolió megosztottságát jelölte meg az üzlet elsődleges okaként - írja a Mashable.com.

Az eladás nem jelenti azt, hogy az ex-vezérigazgatónak kisebb beleszólása lesz majd a cég működésébe. Az eladást követően ugyanis még mindig 2,7 százalékos részesedése lesz a keresőcégben, és maradék 9,1 százalékos szavazati jogával továbbra is nehezen lesz megkerülhető.

A Google egyébként 100 millió dollár értékű részvénycsomagot és négy évre szóló opciót ajándékozott Schmidtnek. A New York Times információi szerint a Google felajánlása előtt mintegy 9,2 millió Google részvényt birtokolt, ezzel az internetes keresőcég 2,9 százalékát tartotta kezében, s a szavazati jogok majd 10 százalékával bírt.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés