Összesen 435 millió az ex-vezér zsebébe

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Google | részvény

2011.
01.25.
10:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google leköszönő elnöke, Eric Schmidt a tervek szerint egy év alatt körülbelül 335 millió dollár értékű részvénytől válik meg. Az üzlet után még mindig 2,7 százalékos részesedéssel bír majd, illetve több mint 9 százalékos szavazati jogával továbbra is befolyásolhatja a döntéseket.

Korábban megírtuk, hogy kiemelkedően sikeres negyedév után váratlanul visszahívták, és pozícióját a társalapító, Larry Page veszi át áprilistól.  

Eric Schmidt a távozását követően értékesíti majd 534 ezer A-kategóriájú, szavazati jogot biztosító részvényét, de csak fokozatosan, egy év alatt, hogy az eladás ne ártson a részvények tőzsdei árfolyamának. Mai árfolyammal számolva egyébként az eladás után körülbelül 335 millió dollárt kaphat. A vállalat a portfolió megosztottságát jelölte meg az üzlet elsődleges okaként - írja a Mashable.com.

Az eladás nem jelenti azt, hogy az ex-vezérigazgatónak kisebb beleszólása lesz majd a cég működésébe. Az eladást követően ugyanis még mindig 2,7 százalékos részesedése lesz a keresőcégben, és maradék 9,1 százalékos szavazati jogával továbbra is nehezen lesz megkerülhető.

A Google egyébként 100 millió dollár értékű részvénycsomagot és négy évre szóló opciót ajándékozott Schmidtnek. A New York Times információi szerint a Google felajánlása előtt mintegy 9,2 millió Google részvényt birtokolt, ezzel az internetes keresőcég 2,9 százalékát tartotta kezében, s a szavazati jogok majd 10 százalékával bírt.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés