Összehangolt razzia alatt az európai fájlmegosztók

Szerző: digibiz Forrás: IT café

Címkék: fájlmegosztó

2010.
09.07.
15:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Eltervezetten, összehangolt módon ma reggel óta 14 európai országban tartanak a helyi rendőrségek razziákat, melyek célja, hogy rajtaüssenek fájlmegosztó szolgáltatások nyújtó szervereken, illetve az azokat kiszolgálókon.

Azt még nem tudni, hogy Magyarországon folyik-e ilyen akció, s ha igen, akkor milyen módon - írja a TorrentFreak nyomán az IT Cafe.  A legnagyobb szabásúnak a svéd akció tűnik (az Umeåi Egyetemről már megerősítették a hírt) - talán nem függetlenül attól, hogy az amerikai kormányzat által támadott, titkos dokumentumokat nyilvánosságra hozó Wikileaks szerverei is itt kaptak menedéket -, de a razzia kiterjed többek között Norvégiára, a Cseh Köztársaságra, Hollandiára, Belgiumra, Nagy-Britanniára és Magyarországra is. A híradás szerint egy már régóta tervezett akcióról van szó, de részleteket egyelőre nem tudni. A svéd hatóság képviselője, Frederick Ingblad mindenesetre kijelentette, hogy a razziának semmi köze a Wikileaks ügyéhez. Magyarországról egyelőre még nincs hír, az ilyen ügyekben megbízható információkat szolgáltató asva.info sem közölt újabb adatokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés