Összefogás az interneten

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: internet | összefogás | közösségi oldal | Facebook

2010.
09.03.
07:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az internet nem csak arra jó, hogy az emberek híreket olvassanak, vagy éppen filmeket töltsenek le, hanem akár bajba jutottakon is tud segíteni. Az elmúlt időszakban több medve életét a Facebook-on indított kampány mentette meg, de itthon is hatalmas segítséget nyújtottak a különböző internetes oldalak felajánlásai az árvízkárosultaknak.

Augusztus elején a rendőrség egy kábítószer-ellenes rajtaütés során feketemedvékre talált Kanada nyugati részén, ahol az állatok korábban egy illegális marihuána ültetvényt "védtek" - közölte az MTI. A hírre több kampány indult a Facebook-on, melyben arra kérték a tartományt, hogy szállíttassa el a medvéket egy távolabbi területre, vagy helyezzék el menedékhelyen az állatokat.Néhány nap alatt több mint 3200 embert írta alá a két online petíciót, vélhetően ez is a probléma mihamarabbi megoldására ösztönözte a hatóságokat.

Az árvízkárosultakért az egész ország

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Magyarország lakossága is használta már hasonlóképpen az internetet. Az árvízkárosultak megsegítésére több hazai médium, segélyszervezet és multinacionális cég is gyűjtésbe kezdett.  Budapesten pedig volt ugyan tűzijáték augusztus 20-án, de jóval szerényebb, mint az eddig megszokott. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy  "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" néven civil kezdeményezés indult a Facebookon, melynek célkitűzése sokak tetszését elnyerte, egy nap alatt 65 ezren csatlakoztak a csoporthoz, mára számuk elérte a 240 ezret.

Emellett a Vodafone honlapján kiemelt helyen hívták fel az ügyfelek figyelmét a 1749-es adományvonalra, melynek tárcsázásával, vagy a számra SMS küldésével, 200 forinttal támogathatták az előfizetők az árvízkárosultakat. De a hazai doménregisztrátorok is segítettek. A 200.hu név alatt futó kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozások június 15. és július 15. között az árvíz szó betűit tartalmazó doménnevek bejegyzési díjából 200 forinttal támogatták a felsőzsolcai óvodát.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés