Önszabályoz a Yahoo

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Yahoo

2011.
03.21.
13:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy új rendszert indított el a Yahoo pénteken az Egyesült Királyságban, amivel a felhasználók eldönthetik, megosztják-e személyes információikat, internetezési szokásaikat a weboldalak kezelőivel. A lépés az Európai Unió egy új törvénye miatt történt, ami kötelezővé tenné a felhasználók beleegyezését ahhoz, hogy nyomkövető fájlokon keresztül adatokat gyűjtsenek róluk.

A Yahoo a hirdetések jobb felső sarkában egy ikont helyezett el AdChoises néven, amire rákattintva a felhasználó információkat kaphat a Yahoo hirdetésekkel kapcsolatos tevékenységéről. Továbbá lehetőséget kap rá, hogy megtiltsa a Yahoo-nak és vele együttműködő cégeknek, hogy cookie-kat helyezzenek el a gépén.

A technológiai iparág több képviselője szerint zavaros, mit is tartalmaz pontosan a 2009-ben előterjesztett törvényjavaslat, amelyet most május 25-ig kellene bevennie jogalkotásába az Uniós államoknak. Ezidáig csak kevés ország tette ezt meg. Az Egyesült Királyságban például azt mondják, először a tech cégektől gyűjtenének információt a javaslattal kapcsolatban, mielőtt bármit is tennének.

A törvény bevezetésének és főként értelmezésének a tétje az az európai online reklámpiac, ami 20 milliárdos forgalmat bonyolított csak a tavalyi évben. A reklámipar a Yahoo rendszeréhez hasonló önszabályozást javasol megoldásnak. Az Interactive Advertising Bureau-n keresztül létrehoztak egy oldalt,youronlinechoises.eu címen, ahol az internetezők kiválaszthatják melyik cégeknek engedélyezik a cookie-kat és melyikeknek nem.

Eközben az EU Bizottsága azt vizsgálja elegendő-e a törvény betartásához az önszabályozás. Amiatt aggódnak, hogy azok a normál felhasználók, akik nem szörföznek egyfolytában a neten, észre sem veszik az ilyen beállítási lehetőségeket. Szerintük ezek pozitív fejlesztések, de az előzőek miatt nem elegek ahhoz, hogy megfeleljenek a törvénynek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés