Online újságírók kapták az oknyomozó díjat

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: online újságíró | díj | Gőbölyös Soma-díj

2011.
01.12.
08:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szabó András és Vorák Anita kapta megosztva az előző év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat. Mindketten az Origo hírportál munkatársai. Az összesen egymillió forinttal járó elismerést kedd este adták át, tizedik alkalommal.

Szabó András a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség épületének eladását feldolgozó tizennégy részes cikksorozatáért, Vorák Anita a Duna Televízióban Cselényi László elnöksége alatt működtetett "pénzszivattyúról" szóló írásaiért kapta az elismerést, tájékoztatott a Gőbölyös József Soma Alapítvány.

Közleményük felidézte, hogy a moszkvai magyar kereskedelmi követség épületét már évekkel a szerződéskötés előtt eladták, és az értékbecslésnél a piaci ár töredékét állapították meg, míg a Duna Televízió több mint kétszer annyit fizetett filmekért, mint amennyiért legyártották őket, a különbözet egy rejtélyes közvetítő kezén tűnt el.
Az alapítvány tájékoztatása szerint a pályázatra tizenkét jelölés érkezett.

Az elismerést 2002-ben Blénessy Gábor (Korridor, TV2) és Rajnai Attila (Élet és Irodalom), 2003-ban Haszán Zoltán (Népszabadság), 2004-ben Mong Attila (Figyelő), 2005-ben Bogád Zoltán (Index), 2006-ban Szabó M. István (Magyar Narancs), 2007-ben Vajda Éva (Manager Magazin), 2008-ban Bodoky Tamás (Index) és Bódis András (Heti Válasz), tavalyelőtt Brückner Gergely (Figyelő) és Pethő András (Origo), tavaly Magyari Péter (Index) vehette át.

Az alapítványt Gőbölyös József újságíró - ahogy barátai hívták, Soma - 2000-ben bekövetkezett halála után hozták létre barátai és kollégái 37 éven aluli újságírók tényfeltáró munkáinak díjazására.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés