Online terjeszkedik a Tesco

Szerző: digibiz

Címkék: Tesco

2011.
04.21.
11:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Tesco többségi részesedést szerzett a video streaming-et szolgáltató Blinkbox-ban, célja pedig nem más, mint hogy versenybe keljen az Amazon LoveFilm-jével.

A brit szupermarket láncnál úgy látják, hogy a szintén brit cég felvásárlása helyet biztosít nekik az internet alapú otthoni szórakozás terén. A Tesco szerint ezzel a lépéssel megszűnhet az összekapcsolódás a fizikai termék és a megtekintéshez való jog között. Amikor ugyanis megveszünk egy dvd-t, de az megsérül, vagy elveszik, a filmet sem tudjuk többé megtekinteni, a Blinkbox-szal viszont ez lehetségessé válhat.

Ezzel az üzlettel a Tesco teljeskörű otthoni termékcsomagot tud biztosítani azáltal, hogy amikor valaki megvesz dvd-n egy filmet, akkor arra is lesz jogosultsága, hogy azt a filmet a Blinkbox-on is megnézze. A szolgáltatásból terveznek rosszabb minőségűt telefonokra, általános verziót normál tévékre és HD verziót HD tévékre. A Blinkbox technológia jelenleg Sony Playstation 3 konzolokon, és a Samsung Internet@TV szolgáltatásán elérhető. 

Ez a változás a Tesco digitális stratégiájának egyik építőköve, arról nem beszélnek, hogy terveznek-e e-könyvesboltot, vagy alkalmazás áruházat a közeljövőben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés