Online terjeszkedik a Tesco

Szerző: digibiz

Címkék: Tesco

2011.
04.21.
11:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Tesco többségi részesedést szerzett a video streaming-et szolgáltató Blinkbox-ban, célja pedig nem más, mint hogy versenybe keljen az Amazon LoveFilm-jével.

A brit szupermarket láncnál úgy látják, hogy a szintén brit cég felvásárlása helyet biztosít nekik az internet alapú otthoni szórakozás terén. A Tesco szerint ezzel a lépéssel megszűnhet az összekapcsolódás a fizikai termék és a megtekintéshez való jog között. Amikor ugyanis megveszünk egy dvd-t, de az megsérül, vagy elveszik, a filmet sem tudjuk többé megtekinteni, a Blinkbox-szal viszont ez lehetségessé válhat.

Ezzel az üzlettel a Tesco teljeskörű otthoni termékcsomagot tud biztosítani azáltal, hogy amikor valaki megvesz dvd-n egy filmet, akkor arra is lesz jogosultsága, hogy azt a filmet a Blinkbox-on is megnézze. A szolgáltatásból terveznek rosszabb minőségűt telefonokra, általános verziót normál tévékre és HD verziót HD tévékre. A Blinkbox technológia jelenleg Sony Playstation 3 konzolokon, és a Samsung Internet@TV szolgáltatásán elérhető. 

Ez a változás a Tesco digitális stratégiájának egyik építőköve, arról nem beszélnek, hogy terveznek-e e-könyvesboltot, vagy alkalmazás áruházat a közeljövőben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés