Online panaszbenyújtás a fogyasztóvédelemhez

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu

Címkék: PSZÁF | panasz | ügyfélkapu

2010.
10.16.
14:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már az ügyfélkapun keresztül is fogad fogyasztói beadványokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, amivel igyekszik gyorsítani és kényelmesebbé tenni az ügyintézés folyamatát. Az ügyfelek elektronikus úton kapnak választ panaszukra. A fejlesztés már tavasszal tervbe volt véve, és további újítások is várhatóak.

A lakossági ügyfelek már a kormányzati portál (www.magyarorszag.hu) ügyfélkapuján keresztül is benyújthatják fogyasztóvédelmi beadványaikat a PSZÁF-hez, egy új felügyeleti fejlesztésnek köszönhetően. A felügyelet honlapjáról bárki letöltheti az elektronikus űrlapot, amelyet ezután az elektronikus nyomtatványkitöltő program segítségével lehet kitölteni. Ezt követően a dokumentumot az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező személyek feltölthetik a kormányzati portálra, ahonnét elektronikus úton jut el a PSZÁF-hez. Az ügyfelek - ha másképpen nem igénylik - szintén elektronikus úton kapnak beadványukra választ.

Tavasszal már tervbe volt véve az újítás. Egy korábbi cikkünkben Oláh István, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az Ügyfélkapuhoz kapcsolódó intézmények száma eléri a 2400-at, a rendszeren keresztül bejelentkezett - szolgáltatást igénybe vevő - ügyfelek száma pedig 860 ezret. Hozzátette, hogy az Ügyfélkapu akkor tud ügyfélbarát szolgáltatást kialakítani, ha az igazgatási szakrendszerek személyes megjelenéssel nem járó ügyintézési formákat alakítanak ki. A  rendszer erőssége szerinte, az egy pontban nyújtott szolgáltatások összeláncolhatóságának lehetősége, ami azt jelenti, hogy az ügyfélnek egyszer kell megadnia - a hét tetszőleges napján, tetszőleges időpontban - az adatait, majd ezt követően a szolgáltatások - a mögöttük lévő hivatalok közreműködésével - sorban teljesülnek, az ügyfél pedig csak a végeredményt kapja meg.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés