Online panaszbenyújtás a fogyasztóvédelemhez

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu

Címkék: PSZÁF | panasz | ügyfélkapu

2010.
10.16.
14:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már az ügyfélkapun keresztül is fogad fogyasztói beadványokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, amivel igyekszik gyorsítani és kényelmesebbé tenni az ügyintézés folyamatát. Az ügyfelek elektronikus úton kapnak választ panaszukra. A fejlesztés már tavasszal tervbe volt véve, és további újítások is várhatóak.

A lakossági ügyfelek már a kormányzati portál (www.magyarorszag.hu) ügyfélkapuján keresztül is benyújthatják fogyasztóvédelmi beadványaikat a PSZÁF-hez, egy új felügyeleti fejlesztésnek köszönhetően. A felügyelet honlapjáról bárki letöltheti az elektronikus űrlapot, amelyet ezután az elektronikus nyomtatványkitöltő program segítségével lehet kitölteni. Ezt követően a dokumentumot az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező személyek feltölthetik a kormányzati portálra, ahonnét elektronikus úton jut el a PSZÁF-hez. Az ügyfelek - ha másképpen nem igénylik - szintén elektronikus úton kapnak beadványukra választ.

Tavasszal már tervbe volt véve az újítás. Egy korábbi cikkünkben Oláh István, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az Ügyfélkapuhoz kapcsolódó intézmények száma eléri a 2400-at, a rendszeren keresztül bejelentkezett - szolgáltatást igénybe vevő - ügyfelek száma pedig 860 ezret. Hozzátette, hogy az Ügyfélkapu akkor tud ügyfélbarát szolgáltatást kialakítani, ha az igazgatási szakrendszerek személyes megjelenéssel nem járó ügyintézési formákat alakítanak ki. A  rendszer erőssége szerinte, az egy pontban nyújtott szolgáltatások összeláncolhatóságának lehetősége, ami azt jelenti, hogy az ügyfélnek egyszer kell megadnia - a hét tetszőleges napján, tetszőleges időpontban - az adatait, majd ezt követően a szolgáltatások - a mögöttük lévő hivatalok közreműködésével - sorban teljesülnek, az ügyfél pedig csak a végeredményt kapja meg.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés