Kínában virágzik az illegális online fogadás

Szerző: digibiz Forrás: MTI, digibiz.hu

Címkék: Foci VB 2010 | online fogadás | szerencsejáték

2010.
06.25.
10:52

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A foci VB-vel kapcsolatban jelenleg két dolog érdekli az embereket. Az első természetesen a meccsek alakulása, a második pedig az azokból származó haszon; és ahol nagy pénzek forognak kockán, ott gyakran kerülnek elő a törvénytelen megoldások is. Kínában virágzik az illegális online fogadás.

A játékőrület nem az egyetlen szenvedély Kínában. Napvilágot látott a hír, miszerint az idei évben csak Pekingben egy illegális szerencsejáték oldalon 52 ezer fogadást regisztráltak, amelyek együttes értéke elérte a 308 millió dollárt, vagyis megközelítette a 70 milliárd forintot. A legnagyobb sláger természetesen a labdarúgó-világbajnokság; a foci VB első napjaiban a rendőrség 740 esetben csapott le az internetes sportfogadást szervezőkre és 700 millió jüant, vagyis több mint 23 milliárd forintot foglaltak le. Szerencsére hazánkban mindenre lehet fogadni, legálisan is a kezdőrúgástól a piros lapok és szögletek számáig, de természetesen az eredményre és annak alakulására is. A fogadó irodák mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy minél többen játszanak náluk: már a foci VB-t megelőző hetekben szinte minden oldalon bombázták a neten böngészőket.

A póker itt is tilos

A kínaiak csak illegális formában kaszinózhatnak vagy rulettezhetnek online, de szigorú törvényeiken már nem csodálkozunk. Azonban hazánkban is vannak tiltott online játékok.  A szerencsejáték-törvény értelmében online nem, csak játékkaszinóban vagy kártyateremben szabad pókerezni Magyarországon, ez utóbbiakban ráadásul csak olyan gazdasági társaság szervezhet játékot, amelynek az alaptőkéje legalább 25 millió forint. Bár a nemzetközi póker szájtok hatalmas forgalmat bonyolítanak, az általunk megkérdezett pókeresek szerint a hazai oldalak nem rúghatnak labdába, mert a játékosok jelentős része magyar teremben eleve nem is játszana, hiszen a Pokerstars-on olyan összegeket lehet nyerni, amit magyar szájt képtelen lenne biztosítani.
  

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés