Okostelefonnal olcsóbb a vásárlás

Szerző: digibiz Forrás: eMarketer

Címkék: internet | okostelefon | vásárlás

2012.
09.18.
11:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az okostelefonos kedvezmények felhasználása több mint 100%-kal növekedett 2011 és 2012-ben az Egyesült Államokban.

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint egyre többen spórolnak pénzt azáltal, hogy nyomtatott vagy online kuponok felhasználásával vásárolnak, sőt egyre elterjedtebb az okostelefonos vásárlás is, így már a boltba se kell bemenni. A Valassis médiacég által végzett kutatás szerint miközben emelkedik az étel és a gáz ára, az amerikai fogyasztók 74%-a tervezi, hogy idén több kupont használ majd fel. 

A mobilos kuponok felhasználása szinte már az egeket veri az Egyesült Államokban, ahol 2011-ben több mint 100%-kal, 2012-ben pedig újabb 100%-kal nőtt az általuk történő vásárlás az előző évekhez képest. 

Az okostelefonos kuponfelhasználók 21%-a emailben érvényesítette kuponját, 19% árösszehasonlító szolgáltatást használt, 18% pedig a készülékre töltött le kupont. 

Jellemzően szezonálisan és az ünnepi időszakban több kupont és használnak, és több  kedvezményre keresnek rá a felhasználók. Érdekesség, hogy idén már az iskolakezdésnél is komoly szerep jutott a telefonnak. Az amerikai internetező anyák 25%-a okostelefon segítségével talált kedvezményt a közeli boltokban, 21%-a a bevásárló listát is készülékén állította össze, 20% pedig online vásárlásra használta.

A Deloitte augusztusi felmérése szintén azt állapította meg, hogy 2012-ben a szülők nyitottabbak az okostelefonos vásárlásra, bár az előző évhez képest csak csekély növekedés kimutatható. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés