Nyílt internet az USA-ban

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: internet szabályozás

2011.
09.26.
14:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hosszú késlekedés után november 20-tól életbe lép az amerikai internet szabályozás.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) "nyílt internet" javaslatát pénteken tették közzé, azonban azt korábban már leszavazták, ugyanis a döntés szerint túlzott ellenőrzést biztosított volna az amerikai kormánynak az internet felett. 

Az új szabályok megtiltják a szélessávú szolgáltatóknak, hogy önhatalmúlag korlátozzák a legális tartalmat, azonban biztosít némi rugalmasságot a hálózat kezelésében. 

Az elmúlt 10 évben a szabályozás általi net semlegesség lehetősége heves vita tárgyát képezte. A Verizon Communications Inc volt az egyik leghangosabb ellenzője a jogszabálynak, és most is ígéretet tettek, hogy bíróság elé viszik az FCC-t, amint életbe lépnek a szabályok. 

A legutóbbi szabályozás az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság tavalyi döntése nyomán született, amikoris az FCC nem rendelkezett felhatalmazással arra, hogy leállítsa a a Comcast Corp korlátozását. 

A tavaly decemberben elfogadott szabályok kellő erőt adtak az FCC kezébe ahhoz, hogy biztosítsák a fogyasztók számára a hozzáférést a filmekhez és már tartalmakhoz, miközben az internet szolgáltatóknál is elkerülik a zsúfoltságot.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés