Nyílt internet az USA-ban

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: internet szabályozás

2011.
09.26.
14:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hosszú késlekedés után november 20-tól életbe lép az amerikai internet szabályozás.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) "nyílt internet" javaslatát pénteken tették közzé, azonban azt korábban már leszavazták, ugyanis a döntés szerint túlzott ellenőrzést biztosított volna az amerikai kormánynak az internet felett. 

Az új szabályok megtiltják a szélessávú szolgáltatóknak, hogy önhatalmúlag korlátozzák a legális tartalmat, azonban biztosít némi rugalmasságot a hálózat kezelésében. 

Az elmúlt 10 évben a szabályozás általi net semlegesség lehetősége heves vita tárgyát képezte. A Verizon Communications Inc volt az egyik leghangosabb ellenzője a jogszabálynak, és most is ígéretet tettek, hogy bíróság elé viszik az FCC-t, amint életbe lépnek a szabályok. 

A legutóbbi szabályozás az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság tavalyi döntése nyomán született, amikoris az FCC nem rendelkezett felhatalmazással arra, hogy leállítsa a a Comcast Corp korlátozását. 

A tavaly decemberben elfogadott szabályok kellő erőt adtak az FCC kezébe ahhoz, hogy biztosítsák a fogyasztók számára a hozzáférést a filmekhez és már tartalmakhoz, miközben az internet szolgáltatóknál is elkerülik a zsúfoltságot.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés