Összegyűjtik az előző kormány infokommunikációs felelőtlenségeit

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: nemzeti infokommunikációs stratégia | e-kormányzás | IVSZ

2010.
07.02.
07:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy nyár végére elkészül a nemzeti infokommunikációs stratégia, az akcióterv és az ütemezés. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár pedig közölte, hogy pár héten belül kiadják a "fehér könyvet", ami tulajdonképpen az előző kormány fekete könyve lesz.

Fellegi Tamás az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közös konferenciáján elmondta: azért szükséges az együttműködés, mert így hatékonyabban lehet elérni a politikai célokat, a hazai kkv-k erősítését, a munkahelyteremtést, az értékteremtő termelést, és a felelős vagyongazdálkodást. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára ugyanekkor bejelentette, hogy a tervek szerint pár héten belül "fehér könyvet" hoznak nyilvánosságra, amely az elmúlt évek infokommunikációval összefüggő kormányzati felelőtlenségeit foglalja össze a tisztánlátás érdekében. Ezt követően kezdődik az infokommunikációs stratégia megalkotása a partnerek bevonásával.
   
A készülő stratégiai irányairól szólva az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti elképzeléseket megfogalmazásakor tekintettel kell lenni az Európai Unió stratégiáira is, köztük nemrégiben elfogadott EU2020 stratégiára, továbbá a szélessávú hálózat elterjesztésére, a társadalmi csoportok között meglévő digitális szakadék mérséklésére. Az e-kormányzás területén célnak tekintik az egységesítést. Az e-közigazgatás területén pedig az államnak élen kell járnia, ki kell iktatni  a párhuzamos fejlesztéseket, és ésszerűsíteni kell a frekvencia-gazdálkodást - mutatott rá Nyitrai Zsolt államtitkár.
   

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés