Összegyűjtik az előző kormány infokommunikációs felelőtlenségeit

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: nemzeti infokommunikációs stratégia | e-kormányzás | IVSZ

2010.
07.02.
07:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy nyár végére elkészül a nemzeti infokommunikációs stratégia, az akcióterv és az ütemezés. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár pedig közölte, hogy pár héten belül kiadják a "fehér könyvet", ami tulajdonképpen az előző kormány fekete könyve lesz.

Fellegi Tamás az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közös konferenciáján elmondta: azért szükséges az együttműködés, mert így hatékonyabban lehet elérni a politikai célokat, a hazai kkv-k erősítését, a munkahelyteremtést, az értékteremtő termelést, és a felelős vagyongazdálkodást. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára ugyanekkor bejelentette, hogy a tervek szerint pár héten belül "fehér könyvet" hoznak nyilvánosságra, amely az elmúlt évek infokommunikációval összefüggő kormányzati felelőtlenségeit foglalja össze a tisztánlátás érdekében. Ezt követően kezdődik az infokommunikációs stratégia megalkotása a partnerek bevonásával.
   
A készülő stratégiai irányairól szólva az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti elképzeléseket megfogalmazásakor tekintettel kell lenni az Európai Unió stratégiáira is, köztük nemrégiben elfogadott EU2020 stratégiára, továbbá a szélessávú hálózat elterjesztésére, a társadalmi csoportok között meglévő digitális szakadék mérséklésére. Az e-kormányzás területén célnak tekintik az egységesítést. Az e-közigazgatás területén pedig az államnak élen kell járnia, ki kell iktatni  a párhuzamos fejlesztéseket, és ésszerűsíteni kell a frekvencia-gazdálkodást - mutatott rá Nyitrai Zsolt államtitkár.
   

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés