Az e-könyv piaci árverseny a Google-nek kedvez

Szerző: digibiz

Címkék: Nook | Kindle | Google

2010.
06.22.
17:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Várhatóan egyre többen térnek majd át az elektronikus könyvek olvasására, hiszen két jelentős amerikai gyártó is jelentős mértékben csökkentette az árait. Az árverseny kedvez a Google-nek, éppen a jövő hónapban dobja piacra Google Editions szolgáltatását.

A Kindle ára a hét elején 70 dollárral (15 900 forinttal) 189 dollárra (42 900 forintra) csökkent, miután a Nook-olvasót 60 dollárral (13 600 forinttal) olcsóbban, 199 dollárért (45 200 forintért) kezdték kínálni az amerikai piacon. Az eladási adatok - nem meglepő módon - azonban az iPad-nek kedveznek. A legolcsóbb változatban 499 dollárért (113 ezer forintért) kínált táblagépből április óta több mint 2 millió darabot adtak el, és ez jelentős nyomást gyakorol a kifejezetten olvasásra szánt eszközök forgalmazóinak.

bn.com

Az árcsökkentéssel várhatóan többen térnek majd át az elektronikus könyvek olvasására. Természetesen a Google sem marad ki a remek üzleti lehetőségből, július végén kezd e-könyveket árusítani - ez az első eset, hogy a cég konkrét dátumot említ projekt indítására. A Google Editions nevű új szolgáltatás többlete az Amazon, az Apple, a Barnes & Noble és más versenytársakéhoz képest az lesz, hogy a könyvek számos internetes oldalról elérhetők és több eszközzel is olvashatók lesznek.
A Goldman Sachs piackutató áprilisi felmérése alapján az amerikai e-könyveladás 47 százalékos éves növekedés mellett 3,2 milliárd dollárra (726 milliárd forintra) emelkedhet 2015-ig, azaz a teljes könyvkereskedelem 12,8 százaléka lesz elektronikus a jelenlegi 3 százalékkal szemben.
Az amerikai felnőtt lakosságnak mindössze 9 százaléka vásárolt legalább egy elektronikus könyvet 2009-ben. Itthon egyelőre az is - méltán - nagy slágernek számít, ha megjelenik egy e-book csomag. Május végén debütált az első magyar e-könyv-kiadói piac: először fordult elő, hogy egy kereskedelmileg is nagy érdeklődésre számot tartó kötet egy időben jelent meg nyomtatásban és elektronikus formában.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés