Nyár végén láthatjuk a Nokia tábla PC-jét

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu / MTI

Címkék: Nokia | tábla Pc | okostelefon

2010.
04.08.
12:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nokia várhatóan az év második felében mutatja be saját fejlesztésű táblapécéjét. Feltehetően Microsoft operációs rendszert fogja használni, de sokak szerint az Intellel közösen fejlesztett MeeGo rendszer lesz a befutó.

Az Apple mobiltelefonjának népszerűsége meglepetés volt a Nokia számára, amely csupán két évvel később mutatta be az első nagyobb, érintőképernyős telefonját. A finn vállalat tavaly készítette el az első laptopját, miközben az internetezésre alkalmas telefonszerű eszközeivel - amelyek már 2005 óta a piacon vannak - sem ért el nagyobb sikereket.

A Nokia nem akar ismét lemaradni, ezért a saját fejlesztésű táblapécéi már szeptember-október környékén a boltokba kerülhetnek - mondta Ashok Kumar, a Rodman és Renshaw New York-i székhelyű befektetési bank elemzője. Szerinte az okostelefon és a hordozható számítógép közötti kategóriának számító táblapécék még nem számítanak kiforrott termékeknek. "Ezeknek az eszközöknek ráadásul a vevőköre sem tisztázott, éppen ezért az Apple márkanév, illetve az iPad-hoz társított szolgáltatások kivételesnek tekinthetők" - mondta Geoff Blader, a CCS Insight kutatóintézet elemzője, aki szerint vagy az Intellel fejlesztett MeeGO operációs rendszer, vagy már jól bevált Microsoft fog futni.

A Nokia mellett számtalan hordozhatókészülék-gyártó és PC-kereskedő, többek között a Samsung és a Hewlett-Packard is az Apple nyomdokait követi, miután a cupertinói székhelyű informatikai vállalat hétvégén bemutatott iPad-jának fogadtatását a 2007-ben megjelent iPhone sikeréhez viszonyították.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés