Kormányzati portálok az OMG után

Szerző: digibiz Forrás: IT Business/BBC/digibiz.hu

Címkék: minisztériumi portál | OMG

2010.
07.01.
09:42

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az új kormány beiktatását követően minden hazai minisztériumi portál kezdőlapján megjelent egy "OMG" címmel ellátott közlemény, mellyel arra kívánták felhívni a látogatók figyelmét, hogy az új vezetés rendet akar tenni saját honlapjaik háza táján. Eltelt egy hónap a kritika megjelentetése óta, ezért utána néztünk: vajon milyen változások következtek be az említett oldalakon.

Átnéztük a minisztériumok oldalait, és látszólag minden úgy működik, mint eddig, különösebb változásokat nem tapasztaltunk. Egyedül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján találtuk a következő felhívást: "A korábbi Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium feladatait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vette át. A honlap átalakítása folyamatban van, a megszokott tartalmak azonban változatlanul hozzáférhetők. Megértésüket köszönjük!" Természetesen megkerestük a minisztérium Kommunikációs Főosztályát, akiktől azonban eddig a pillanatig nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, hogy milyen változások történtek eddig, és mik várhatók még a jövőben. Ezért egyelőre annyit tudunk elmondani, amit mi látunk: látványos előrelépés nincs, nagyobb lett az "OMG-közlemény" füstje, mint a lángja.

A britek is rendet tesznek

Átnézik, mennyire hatékony a kormány által működtetett 820 weblap - jelentette be a brit miniszterelnöki hivatal vezetője. Több száz honlap halálra ítélését helyezte kilátásba, ha azok nem felelnek meg az elvárásoknak. A bejelentés nem véletlen: az információs kormányhivatal (Central Office of Information, COI) jelentése szerint 2009 eleje óta a kormány 94 millió fontot költött webfejlesztésre és -működtetésre, és további 32 millióból alkalmazta az ehhez szükséges gárdát. A szigetország hivatalos kereskedelmi és befektetési honlapja (UK Trade and Investment) 28 ezer látogatót produkált átlagosan havonta, ami elég kevés ahhoz képest, hogy több mint négymillióból építették. Ez azt jelenti, hogy egy látogató pontosan 11,78 fontjába kerül a fenntartóknak.


    
1 hozzászólás 

2010.
07.01.
11:17

csirke78
várható volt, hogy nem lesz ebből adj uram Isten változtatás...

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés