Nincs nyeresége a milliárdokat érő Twitternek

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu

Címkék: Twitter

2010.
12.22.
14:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mintegy 3,7 milliárd dollárra (772 milliárd forintra) becsülik a Twitter értékét elemzők, miközben sokan még arra próbálnak választ kapni, hogy miként lehetséges ez nyereséget még nem termelő oldalnál. Szakértők szerint bajban van a Twitter, mert a hirdetők finoman szólva sem árasztják el a szolgáltatást, ráadásul az aktív felhasználók száma is csekély.

December elején megírtuk, hogy egyes szakértők szerint bajban van a Twitter, mert képtelen pénzt csinálni a szolgáltatásból. Mindennek hátterében házon belüli széthúzások is állhatnak, hiszen négy év alatt három vezérigazgatót fogyasztott a cég. Tény, hogy a hirdetők még nem lepték el a szolgáltatást, ráadásul az aktív felhasználók száma is kétséges. Idén 100 millió új felhasználó csatlakozott a szolgáltatáshoz, ezt az eredményt elsősorban az oldal mobiltelefonokra tervezett változatával és az egyszerűsített felhasználói felülettel magyarázták.

A Twitter összesen 175 millió felhasználóról beszél, akik közül 65 millió amerikai. Ám nemrég napvilágot látott a Pew Research Center felmérése, ami alapján az amerikai felnőttek 6 százaléka, azaz nagyjából 15 millió ember használja a Twittert. Ha ezt kiegészítjük a fiatalabb korosztállyal, akkor se jön össze a 65 millió felhasználó, ami azt jelenti, hogy a fiókok nagy része inaktív.

A legfeljebb 140 karakteres bejegyzések továbbítását lehetővé tévő mikroblog-szolgáltatás a feltőkésítés után tavaly szeptemberben érte el a meghatározónak tekintett egymilliárd dolláros (209 milliárd forintos) értékhatárt - adta hírül a TechCrunch. Az azóta eltelt időszakban további 200 millió dollárt (41,7 milliárd forintot) fektettek az oldalba, így az öt évvel ezelőtt alapított Twitterre összesen mintegy 360 millió dollárt költöttek a befektetők.

Az oldal értékének becslésénél elsősorban azt vették figyelembe, hogy milyen lehetőségek vannak a mikroblogban, és ezekből a lehetőségekből hogyan lehet az oldalt egy jól jövedelmező szolgáltatássá alakítani. Az üzemeltetők a bejegyzésekhez kapcsolt reklámokból és a kiemelt, fizetett üzenetekből származó bevételekből remélik a befektetések megtérülését, miközben a vállalat alkalmazottainak száma is 130-ról 250 fölé emelkedett.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés