Kíváncsibbak vagyunk az EU-s átlagnál

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: piackutatás | internet

2010.
07.28.
17:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy most kiadott felmérés szerint a 22 százalékos EU-s átlaghoz képest jóval többször (39%) tájékozódik a magyar lakosság a világhálón az egyes termékekről és szolgáltatásokról. Főként gyógyszerekre és kozmetikumokra keresünk, a vásárlást még inkább a boltokban végezzük.

Egy 55 országban megkérdezett 27.000 internet-használó válaszait összesítő felmérés szerint világszerte a vásárlók jó egyharmada, az európai válaszadóknak pedig majdnem 40 százaléka kimondottan online értékesítésre specializálódott áruházakból vásárolt. A Nielsen felmérése szerint a gyógyszerek mellett a magyar válaszadók közül (39 százalék) a legtöbben a testápoló szerek, kozmetikumok és repülőjegy internetes vásárlása előtt néznek utána a terméknek (az EU-s átlag 22 százalék).

A neten tájékozódók 13 százaléka rendel gyakran online áruházból, egyharmaduk pedig akkor is a neten szerzi be a kiválasztott terméket, ha az adott webshopnak van saját üzlete is. A magyarok óvatosabbak az élelmiszerekkel, a lakosság fele nem rendelne online előzetes tájékozódás nélkül, Európában ez az arány mindössze 10 százalék. A kutatásból kiderült az is, hogy hazánkban leginkább utazást és szállást (19 százalék) foglalnának a neten, rendezvényre szóló belépőjegyet (19 százalék) és szórakoztató elektronikát vennének, valamint rengetegen (40 százalék) rendelnének könyvet nyugodt szívvel az internetről.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés