Meghaladja az egymilliót a net előfizetések száma

Szerző: digibiz Forrás: NHH

Címkék: NHH | negyedéves jelentés | szélessávú | internet |

2010.
09.14.
15:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Júliusban lassan, de folytatódott a kábelmodemes szélessávú internet-előfizetések számának növekedése. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók a kábeles piac 85 százalékát fedik le, az ő ügyfélszámuk júliusban 881 ezerre nőtt, így a hónap végén a szélessávú internetre kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma a teljes piacon meghaladta az egymilliót.

 A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma júliusban - hasonlóan az előző hónaphoz - 800 ezer volt.

nhhA szolgáltatók által nyilvántartott bekapcsolt vezetékes és kábelmodemes vonalak száma júliusban a júniusi 3,007 millióról 2,996 millióra csökkent. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma júliusban 18 ezerrel 2,465 millióra csökkent, míg a kábeltelevíziós hálózaton működő telefonvonalak száma 524 ezerről 531 ezerre nőtt.  Tovább csökkent a száz főre jutó bekapcsolt vezetékes fővonalak száma is, a június végi 30,06 helyett ez a mutató 29,95 volt júliusban. A háztartások vezetékestelefon-ellátottsága is csökkent, 60,72 százalékról 60,53 százalékra.

2010 júliusában az előfizetők 415 millió percnyi hívást kezdeményeztek, 25 millió perccel kevesebbet, mint előző hónapban. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 146,2 percről 138,6 percre, míg a hívások átlagos hossza 3,08 percről 3,05 percre csökkent. A közvetítőválasztást az év hetedik hónapjában a júniusi 409 ezer után 405 ezer ügyfél vette igénybe, ők 26 millió percet telefonáltak így, szemben az egy hónappal korábbi 28 millió perccel.

A júliusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 516 ezer számot hordoztak. Az NMHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatív szolgáltatók, és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés