NHH jelentés a szélessávú internet-eléőfizetésekről

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/NHH

Címkék: szélessáv | NHH

2010.
07.15.
16:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Elsősorban a kábelmodemes szélessávú internet-előfizetések számának növekedése miatt, 2010 májusában 9 ezerrel 1,829 millióra nőtt a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma Magyarországon - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szerdán.

Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatív szolgáltatók, és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül. A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma májusban tovább csökkent. Március végén az ADSL technológiát 806 ezren, április végén 804 ezren, május végén 801 ezren használták.

A szélessávú internetre kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma májusban 12 ezerrel, 1,028 millióra nőtt. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók a kábeles piac 80-85 százalékát fedik le és az ő ügyfélszámuk az áprilisi 846 ezerről 856 ezerre emelkedett. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott bekapcsolt vezetékes és kábelmodemes vonalak száma májusban 3,021 millióról 3,015 millióra csökkent. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma mintegy 19 ezerrel 2,502 millióra esett, míg a kábeltelevíziós hálózaton működő telefonvonalak száma 500 ezerről 512 ezerre nőtt. A háztartások vezetékestelefon-ellátottsága az április végi 60,91 százalékról 60,84 százalékra, a száz főre jutó bekapcsolt vezetékes fővonalak száma pedig az egy hónappal korábbi 30,19-ről 30,13-ra csökkent.
   
Az idén májusban az előfizetők az áprilisinál 4 millió perccel többet telefonáltak, azaz összesen 448 millió percnyi hívást kezdeményeztek. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama májusban 147,1 percről 148,8 percre nőtt, míg a hívások átlagos hossza változatlanul 3,13 perc volt. A közvetítőválasztást májusban az áprilisi 416 ezer után 413 ezer fogyasztó vette igénybe, ők 29 millió percet telefonáltak ezen a módon - szemben az egy hónappal korábbi 28 millió perccel.

A számhordozhatóság keretében a szolgáltatók között májusban bő 9 ezer szám mozgott. Az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 521 ezer számot hordoztak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés