Népszerű a modernkori biblia

Szerző: digibiz Forrás: MTI / CNN.com / digibiz.hu

Címkék: iPhone | biblia

2010.
11.23.
11:34

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több mint tízmillióan töltötték már le ingyenesen az iPhone-jukra a bibliát világszerte. A kitalálói szeretnék, ha népszerűségi rekordot tudnának vele felállítani, amire van is esély, mert a letölthető biblia az iTunes online oldalán szeptemberben a tizedik helyezett volt. Nem ez az első alkalom, hogy vallási tartalmak terjesztésére használják az okostelefonokat, korábban már a muszlimok számára is készült alkalmazás.

Világszerte több mint tízmillióan töltötték le okostelefonjukra az oklahomai LifeChurch.tv ingyenes bibliaalkalmazását, amit 2008 júliusa óta lehet letölteni a YouVersion.com egyházi weboldalról, jelenleg húsz különböző nyelven és több mint negyven változatban - írja a CNN.com.

cnn.com

A felhasználók azóta együttesen 3,5 milliárd órát (csaknem 400 ezer évet) töltöttek a szentírás böngészésével. Bobby Gruenewald lelkész szerint a weboldal forradalmat indított el. Azt szeretné, ha a felhasználók rekordot állítanának fel és januárban 1 milliárd percet fordítanának bibliaolvasásra. A LifeChurch ingyenes bibliája a legkedveltebb alkalmazások között szerepel. Az iTunes online szoftverbolt oldalán szeptember végén a 10. helyet foglalta el úgy, hogy több mint 50 ezer felhasználó a legjobbaknak kijáró ötcsillagos minősítéssel jutalmazta. A világ legnépszerűbb olvasmányát pedig nem csupán az Apple készülékeire, hanem szinte minden ismert mobilplatformra, Blackberry, Android, Palm, Windows 7 Phone és Symbian operációs rendszert futtató készülékekre is le lehet tölteni.

Azonban nem ez az első okostelefonra készült vallási program. Az egyik ilyen szolgáltatás nem csupán ramadánkor könnyítik meg a muszlimok életét. A vallási témájú alkalmazásokkal az idegen helyen járó hívő néhány kattintással keresheti meg a legközelebbi mecsetet, de listát készíthet azokról az áruházakról is, ahol a vallási előírásoknak megfelelő élelmiszereket értékesítenek. A napi imák arab szövegének helyes kiejtését is szoftver segíti, miközben egy másik program a Koránból elolvasott oldalakat tartja számon.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés