Népszerű a modernkori biblia

Szerző: digibiz Forrás: MTI / CNN.com / digibiz.hu

Címkék: iPhone | biblia

2010.
11.23.
11:34

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több mint tízmillióan töltötték már le ingyenesen az iPhone-jukra a bibliát világszerte. A kitalálói szeretnék, ha népszerűségi rekordot tudnának vele felállítani, amire van is esély, mert a letölthető biblia az iTunes online oldalán szeptemberben a tizedik helyezett volt. Nem ez az első alkalom, hogy vallási tartalmak terjesztésére használják az okostelefonokat, korábban már a muszlimok számára is készült alkalmazás.

Világszerte több mint tízmillióan töltötték le okostelefonjukra az oklahomai LifeChurch.tv ingyenes bibliaalkalmazását, amit 2008 júliusa óta lehet letölteni a YouVersion.com egyházi weboldalról, jelenleg húsz különböző nyelven és több mint negyven változatban - írja a CNN.com.

cnn.com

A felhasználók azóta együttesen 3,5 milliárd órát (csaknem 400 ezer évet) töltöttek a szentírás böngészésével. Bobby Gruenewald lelkész szerint a weboldal forradalmat indított el. Azt szeretné, ha a felhasználók rekordot állítanának fel és januárban 1 milliárd percet fordítanának bibliaolvasásra. A LifeChurch ingyenes bibliája a legkedveltebb alkalmazások között szerepel. Az iTunes online szoftverbolt oldalán szeptember végén a 10. helyet foglalta el úgy, hogy több mint 50 ezer felhasználó a legjobbaknak kijáró ötcsillagos minősítéssel jutalmazta. A világ legnépszerűbb olvasmányát pedig nem csupán az Apple készülékeire, hanem szinte minden ismert mobilplatformra, Blackberry, Android, Palm, Windows 7 Phone és Symbian operációs rendszert futtató készülékekre is le lehet tölteni.

Azonban nem ez az első okostelefonra készült vallási program. Az egyik ilyen szolgáltatás nem csupán ramadánkor könnyítik meg a muszlimok életét. A vallási témájú alkalmazásokkal az idegen helyen járó hívő néhány kattintással keresheti meg a legközelebbi mecsetet, de listát készíthet azokról az áruházakról is, ahol a vallási előírásoknak megfelelő élelmiszereket értékesítenek. A napi imák arab szövegének helyes kiejtését is szoftver segíti, miközben egy másik program a Koránból elolvasott oldalakat tartja számon.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés