Nem szeretne monopol helyzetbe kerülni a Google

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google | interjú | Matt Brittin

2012.
01.25.
12:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Matt Brittin, a Google új észak- és közép-európai vezetője a Wall Street Journalnak adott interjúban elárulta, hogy a Google nem törekszik monopol helyzetre. Úgy tekintenek magukra, mint egy keresői lehetőségre a sok közül.

"Természetesen igaz, hogy Európában messze a Google a legnépszerűbb kereső. Azonban, ha megnézzük, hogy a fogyasztók hogyan keresnek rá valamire, akkor kiderül, hogy a legtöbb ember más szolgáltatókkal vegyítve használja a keresőnket. Ez lehet a Yahoo vagy akár a Bing, de például az Egyesült Királyságban gyakran a Monsteren keresnek állást, az Autotraderen autót, a Moneysupermarketen pedig pénzügyi szolgáltatást." - fejtette ki a szakember.
 
Hozzátette, hogy szükség van más alternatívákra, könnyű egyik oldalról a másikra váltani, és minden felhasználó előtt ott áll a választás joga. 
 
Ennek némileg ellent mond, hogy 2010 februárjában az Európai Bizottság vizsgálatot indított a Google piaci magatartásával kapcsolatban három versenytárs panaszai alapján. Állításuk szerint ugyanis a Google keresője szándékosan hátrább sorolja őket. Ez volt az első eset, hogy Európában vizsgálat indult a Google üzleti gyakorlatával kapcsolatban, ám döntés azóta sem született.

Brittin az interjúban elmondott néhány statisztikai eredményt is: minden a technológia hatására megszűnő állást 2.6 új állás  létrejötte követ; az internet-gazdaság az Egyesült Királyságban a GDP 7%-át teszi ki. Ez Európaszerte 10-13%-a a GDP-nek a legnagyobb gazdaságokban. 
 
Ugyanakkor a Google nemrég csalódást okozott a negyedik negyedéves eredményével, amely jócskán elmaradt az elemzői várakozásoktól. A nettó bevétele 8,13 milliárd dollár lett, amely azonban alul marad a várt 8,4 milliárdhoz képest, sőt még a pesszimistább jóslatú 8,31 milliárd dollárnál is kevesebb. A bejelentést követően zuhanni kezdtek a Google részvényei. 
 
Larry Page vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy ennek ellenére a Google 2011-es teljes bevétele 29%-kal több lett, mint előző évben.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés