Nem szeretne monopol helyzetbe kerülni a Google

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google | interjú | Matt Brittin

2012.
01.25.
12:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Matt Brittin, a Google új észak- és közép-európai vezetője a Wall Street Journalnak adott interjúban elárulta, hogy a Google nem törekszik monopol helyzetre. Úgy tekintenek magukra, mint egy keresői lehetőségre a sok közül.

"Természetesen igaz, hogy Európában messze a Google a legnépszerűbb kereső. Azonban, ha megnézzük, hogy a fogyasztók hogyan keresnek rá valamire, akkor kiderül, hogy a legtöbb ember más szolgáltatókkal vegyítve használja a keresőnket. Ez lehet a Yahoo vagy akár a Bing, de például az Egyesült Királyságban gyakran a Monsteren keresnek állást, az Autotraderen autót, a Moneysupermarketen pedig pénzügyi szolgáltatást." - fejtette ki a szakember.
 
Hozzátette, hogy szükség van más alternatívákra, könnyű egyik oldalról a másikra váltani, és minden felhasználó előtt ott áll a választás joga. 
 
Ennek némileg ellent mond, hogy 2010 februárjában az Európai Bizottság vizsgálatot indított a Google piaci magatartásával kapcsolatban három versenytárs panaszai alapján. Állításuk szerint ugyanis a Google keresője szándékosan hátrább sorolja őket. Ez volt az első eset, hogy Európában vizsgálat indult a Google üzleti gyakorlatával kapcsolatban, ám döntés azóta sem született.

Brittin az interjúban elmondott néhány statisztikai eredményt is: minden a technológia hatására megszűnő állást 2.6 új állás  létrejötte követ; az internet-gazdaság az Egyesült Királyságban a GDP 7%-át teszi ki. Ez Európaszerte 10-13%-a a GDP-nek a legnagyobb gazdaságokban. 
 
Ugyanakkor a Google nemrég csalódást okozott a negyedik negyedéves eredményével, amely jócskán elmaradt az elemzői várakozásoktól. A nettó bevétele 8,13 milliárd dollár lett, amely azonban alul marad a várt 8,4 milliárdhoz képest, sőt még a pesszimistább jóslatú 8,31 milliárd dollárnál is kevesebb. A bejelentést követően zuhanni kezdtek a Google részvényei. 
 
Larry Page vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy ennek ellenére a Google 2011-es teljes bevétele 29%-kal több lett, mint előző évben.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés